Rămâi conectat

Sport

Asociația Județeană de Fotbal Alba, 30 de ani de la înființare | AGO, în condiții speciale, la Stadionul “Cetate”

Publicat

în

Amânată în două rânduri în ultimele luni, din pricina situației medicale cauzată de pandemia de coronavirus, în cele din urmă Adunarea Generală Ordinară a Asociației Județene de Fotbal Alba s-a desfășurat sâmbătă, în condiții speciale.

Întâlnirea membrilor afiliați cu oficialii forului fotbalistic a debutat cu un moment de reculegere în memoria celor dispăruți dintre noi începând din 2019 și a avut loc în aer liber, în tribuna oficială a Stadionului “Cetate” din Alba Iulia, fiind prezenți 46 de reprezentanți din cei 66. Cele 14 puncte prezente pe ordinea de zi au fost aprobate cu unanimitate de voturi, pe listă fiind, printre altele prezentarea raportului Biroului Executiv, al administrației AJF Alba, a bilanțului contabil și al Comisiei de Cenzori pe anii 2019 și 2020, precum și prezntarea planului anual de activitate și al bugetului anual de venituri și cheltuieli pentru anul 2021. Scrutatori au fost Ioan Marinca (Performanța Ighiu), Zsigo Andras (Șoimii Ciumbrud) și Cătălin Pașcanu (AFC Metalurgistul Cugir), iar în întocmirea procesului verbal oficial au fost implicați Nicolae Ștefan Ghișa (CS Universitatea Alba Iulia), Călin Morar (Limbenii Limba) și Sorin Macarie (CSM Unirea Alba Iulia).

*Diplome de excelență pentru cei prezenți

Cei prezenți au primit Diplome de Excelență “30 de ani de la înființarea Asociației Județene de Fotbal Alba 1991-2021”, pentru a se marca momentul aniversar, dar și pixuri personalizate AJF. De asemenea, au fost afiliate definitiv 11 cluburi, respectiv Gloria Cricău 2019, Voința Teiuș, Hidromecanica Șugag, GT Sport Alba Iulia, Academia de Fotbal Optimum Alba Iulia, Școala de Fotbal “Ioan Suciu” Blaj, ACS Sebeș 2014, Juniorul Sebeș, Kinder Teiuș, Unit Club Sportiv Alba Iulia, ACS Adu Academy- CS Academia Adu Șona, ce erau afiliate în mod provizioriu.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Nu se joacă mini-campionatul

După ce echipele din cel de-al 4-lea nu și-au manifestat interesul pentru a începe Liga a 4-a, sezon ce trebuia să se încheie în 8 mai, și implicit Alba nu va avea campioană care să reprezinte județul la barajul de promovare, nici intenția AJF Alba de a organiza un mini-campionat (în perioada 9 mai – 11 iulie) nu a avut succes. Cluburile au considerat că actualul protocol medical, chiar și cu teste rapide antigen (obligatorii în fiecare săptămână) nu este unul tentant, mai degrabă apăsător din punct de vedere financiar, preferând să se pregătească și să dispute meciuri amicale în următoarea perioadă. În principiu se așteaptă o nouă modificare a actualului protocol medical, în lunile viitoare, în speranța că ediția 2021/ 2022 să debuteze în jurul datei de 15 august, cu 16 cluburi la startul Ligii a 4-a. Conform anunțului initial, AJF Alba intenționa să demareze competiții pentru Liga a 4-a, a 5-a, juniori U19, juniori U17, juniori U15, juniori U13, juniori U11, juniori U10, sau juniori U9, termenul de înscriere fiind data de 24 aprilie 2021, pentru ca la Adunarea Generală Ordinară să poată stabili un sistem competițional și datele de desfășurare. Pentru acest minicampionat nu se percepea taxă de participare, urmând să fie achitate însă vizele anuale la jucători, cotizația anuală/club sau taxa anuală/competiție.

A fost o întâlnire atipică, dar ne bucurăm că ne-am revăzut cu reprezentanții fotbalului din județ. Din păcate, actuala situație nu ne-a permis să organizăm, așa cum ne-am fi dorit, împlinirea a trei decenii de la înființarea Asociației Județene de Fotbal Alba. Sperăm ca în toamnă să ne putem relua activitatea fotbalistică în condiții cât mai aproape de normalitate”, a precizat Cristian Petropulos, președintele Asociației Județene de Fotbal Alba.

De asemenea, printr-un proiect depus la Consiliul Județean Alba, în luna decembrie, se dorește procurarea de echipament sportiv pentru membrii afiliați, valoarea acestuia fiind de 160.000 de lei. O colaborare cu CJ Alba ar însemna, în partea a doua a anului, în cazul în care s-ar relua campionatele, obținerea de fonduri și pentru achitarea a jumătate din baremele de arbitraj și de observare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, campioană națională la ONSS, baschet feminin, gimnazial | Aur dedicat memoriei lui Nicușor Marcu!

Publicat

în

Echipa Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia a devebit campioană națională la ONSS, baschet feminin, gimnazial, turneul final disputându-se la Oradea. Formația pregătită de George Lăncrănjan a realizat o periformanță notabilă, cucerind aurul, o premieră pentru acest nivel, acela ginmazial. În plus, Iris Axintie a fost desemnată cea mai bună jucătoare a competiției.

Mă bucur enorm pentru acest rezultat extraordinar și le felicit din inimă pe fete. Evident că meritul îi aparține regretatului antrenor și prieten Nicușor Marcu, plecat prea devreme dintre noi. Memoriei sale dedicăm aceste medalii de aur”, a declarat antrenorul George Lăncrănjan.

Baschetbalistele din Cetatea Marii Uniri au dominat categoric întrecerea de sub panou, LPS Alba Iulia (director Daniela Mateica) impunându-se în toate cele 5 întâlniri susținute. Ultimul act a fost adjudecat la o diferență clară, scor 52-17, cu Școala Gimnazială 307 București, în semifinale victimă fiind Școala Gimnazială “Ștefan Luchian” Moinești, victorie cu scorul de 36-14. În primele 3 jocuri, în grupă, oponentele s-au numit Șc. Gimn. “Ioan Mihalyi de Apșa” Sighet, Șc. Gimn. “Ioan Agârbiceanu” Cluj-Napoca și Școala Gimnazială 307 București.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Iris Axintie, MVP-ul turneului

Efectivul campioanei naționale (trebuie specificat ce la etapa de zonă a fost prezent și avntrenorul Valentin Urian) a fost format din următoarele (majoritatea eleve în clasa a VIII-a): Iris Axintie, Isabela Nichimiș, Anissia Săbăduș, Georgiana Pipa, Anamaria Popa, Laura Huter, Anamaria Kiss, Daniela Mateica, Sarah Indrei Scrobotă, Beatriz Burnette (clasa a VII-a).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Liga a 4-a, etapa a 28-a: remiză spectaculoasă la Șugag, Hidromecanica – CS Zlatna 3-3

Publicat

în

O remiză spectaculoasă s-a înregistrat la Șugag, în etapa a 28-a a Ligii a 4-a, unde Hidromecanica a condus în 3 rânduri pe CS Zlatna. însă a fost egalată în minutul 88.

*Viitorul Vama Seacă – Kinder Teiuș 4-1 (1-0): Ionaș-Rădoi (2), S. Groza (47, 85), M. Găldean (80)/ Rancea (62). Scorul a fost deschis de talentatul Cosmin Ionaș-Rădoi, care la nici 16 ani (vârstă pe care o va aniversa în 14 iunie), a marcat primul său gol în Liga a 4-a. Tânărul fotbalist a debutat în actuale ediție sub comanda antrenorului Andrei Podar, a mai prins primul unprezece și a oferit și pase decisive, pregătindu-se ca la vară să ajungă la juniorii Unirii Alba Iulia (cu care se și antrenează în prezent). În prima repriză portarul gazdelor Daniel Lepădat a apărat un penalty executat de R. Domșa (34). Cel mai clar succes al stagiunii pentru gruparea din comuna Hopârta, ce are 5 victorii și o remiză în fața fanilor în retur. Kinder continuă seria modestă, cu a 5-a înfrângere la rând (teiușenii au o victorie și un egal în 2022);

*Olimpia Aiud – Inter Unirea 3-1 (2-0): P. Mărginean (28, 65), G. Oltean (30)/ Ilea (46). O partidă cu aer de vacanță, între două echipe liniștite. Olimpicii au câștigat al doilea joc la rând, iar vizitatorii au pierdut a doua întâlnire consecutivă. De remarcat prezența, iarăși, în formula amfitrionilor a tânărului Andrei Stanciu (jucător născut în anul 2006);

Elit - Gustul Desăvârșit

*Spicul Daia Română – Industria Galda de Jos 1-2 (0-0): R. Mihălțan (62)/ Bălaș (52, 80). Se prelungește suspansul în privința campioanei, o remiză însemnând că CSU Alba Iulia era matematic câștigătoare a sezonului. Dubla lui Bălaș, între golurile sale intercalându-se egalarea reușită de R. Mihălțan, a produs al 9-lea succes consecutiv al Industriei. Găldenii sunt imbatabili în 2022, au acumulat 14 jocuri fără eșec și 18 întâlniri de când nu au pierdut (o singură remiză în retur, 1-1 cu Voința Stremț în etapa a 19-a);

*GT Sport Alba Iulia – Performanța Ighiu 1-2 (0-0): Dula (71)/ D. Alexandroaie (52), Tripșa (70). Pe “Cetate”, replică dârză a ultimei clasate, ce a pierdut la limită. Ighienii au câștigat al doilea joc la rând, iar GT Sport a înregistrat al 3-lea insucces succesiv;

*Hidromecanica Șugag – CS Zlatna 3-3 (2-1): An. Crețu (8), Șufană (42), Titianu (71)/ G. Toma (27), A. Cîmpeanu (61, penalty), A/ Boca (88). O întâlnire spectacol, în care gazdele au condus în 3 rânduri, dar au fost egalate de tot atâtea ori, ultima dată cu două minute înaintea finalului. Popic (Hidromecanica Șugag) a fost eliminat în minutul 90+1.

Foto: Hidromecanica Șugag (facebook)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

CSȘ Blaj a terminat pe locul 5 la volei juniori, iar Tudor Balu – desemnat MVP-ul turneului din Sala „Timotei Cipariu”

Publicat

în

CSȘ Blaj (antrenor Alexandru “Delu” Man) a terminat pe locul al 5-lea la turneul final la volei masculin, juniori, iar ridicătorul Tudor Balu (CSȘ Blaj, foto, rândul de sus, nr. 1 pe tricou, al doilea de la dreapta la stânga) a fost desemnat MVP-ul competiției disputate în Sala “Timotei Cipariu”.

Echipa din “Mica Romă” și-a propus să urce pe podium, însă înfrângerea din ultimul meci, cu LPS Bistrița (1-3, dup[ ce a condus cu 1-0), partidă decisivă pentru bronz, a dus la neîndeplinirea obiectivului. Înaintea ultimei zile, trei formații aveau șanse se se claseze pe locul al 6-lea, CSȘ Zalău – 6 puncte, LPS Bistrița – 5 puncte și CSȘ Blaj – 4 puncte, blăjenii având nevoie de un succes indiferent de scor.

Turneul a reunit cele mai bune șase echipe din țară, iar pe primele două poziții s-au clasat CTF Mihai I  – 15 puncte (a 4-a oară consecutiv campioană, cea mai bună echipă de departe, nu a mai pierdut un meci la nivel de juniori din 2017) și  LAPI Dej – 12 puncte. Pentru ultima treaptă a podimului a fost duminică o adevărată finală mică. CSȘ Blaj avea nevoie de o victorie cu LPS Bistrița pentru a cuceri medaliile de bronz, asta după ce cu o zi înainte a pierdut cu CSȘ Zalău 2-3 (25-20, 19-25, 25-22, 20-25, 14-16). În precedentele 3 întâlniri, blăjenii au pierdut 1-3 cu CTF Mihai I și LAPI Dej și au învins 3-0 pe CSȘ Buzău (ce nu a acumulat niciun set).

Elit - Gustul Desăvârșit

Partida decisivă pentru medaliile de bronz a fost una nebună. Gazdele au condus cu 1-0 la seturi (25-22), însă bistrițenii au restabilit egalitatea, impunându-se în al doilea parțial, 25-20 (după ce blăjenii au condus cu 16-10). Și în al treilea set s-a păstrat dramatismul, cu egalitatea persistând până la 19-19, când CSȘ Blaj s-a distanțat la 23-20, dar s-a restabilit egalitatea la “23”, iar oaspeții s-au impus cu 26-24, pentru ca ]n ultimul set blăjenii să cadă iremediabil (14-25). După acest succes, LPS Bistrița a acumulat 7 puncte și a urcat pe locul al 3-lea, CSȘ Zalău a rămas cu 6 puncte, iar Volei Alba Blaj cu 4 (dacă Blajul învingea cu 3-2, toate cele 3 echipe aveau câte 6 puncte).

În 2019, dar la speranțe, a mai fost un turneu final în “Mica Romă”, gazdele adjudecându-și medaliile de bronz. Echipa juniorilor este alcătuită în mare măsură pe efectivul cu care în luna mai 2021 s-au cucerit medaliile de bronz la naționalele de cadeți, la turneul final de la Tulcea, când Tudor Balu fiind desemnat MVP-ul competiției. Lotul este compus din Tudor Balu, Cristian Bălău, Gabriel Bărbat, Marian Chiorean, Antonio Jidveian, Răzvan Oltean, Octavian Orian/cpt., Sebastian Roșianu (foștii cadeți), plus Iustin Nicoară, Andrei Toacșe și Krisztian Polgar. Ediția precedentă, juniorii de la CSȘ Blaj au terminat pe locul 5, la turneul de la Dej.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare