Rămâi conectat

Cultură Educație

Asiguraţii trebuie să-şi achite obligaţiile legale!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Directorul Casei Judeţene de Pensii Alba, Nicolae Nartea, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că deşi la un moment dat au fost probleme cu aplicaţiile venite de la Bucureşti, acum se intră în normalitate în privinţa calculului pensiilor (cazuri noi). La fel, în ceea ce priveşte recalcularea pensiilor, deşi se parcurge acum etapa de testare, în scurt timp se va ajunge să fie recuperat timpul pierdut cu rezolvarea problemelor apărute în derularea programelor. „În februarie, când se vorbea de majorarea pensiilor pentru cei cu grupele de muncă I şi II nimeni nu credea că aşa se va întâmpla. Acum, o treime din efectivul acestora, adică 31.500 pensionari din judeţ au primit pensii majorate, dar şi drepturile restante. Avem acţiuni în instanţă, aproape 750 de acţiuni complete, din care la 500 am introdus întâmpinări şi aşteptăm soluţia instanţei. Sunt şi acţiuni care nu aveau obiect pentru că între timp pensionarii şi-au primit drepturile majorate, dar sunt şi situaţii în care pensionarii vor să-şi primească diferenţa pentru o perioadă din 2008 până în 2011”, a spus Nicolae Nartea. La CJP Alba s-a primit un număr mare de sesizări cu privire la reţinerea CAS de 5,5 la sută pentru pensiile mai mari de 740 lei. De asemenea, s-au depus peste 3.000 de cereri pentru recalcularea pensiilor, de la 1 ianuarie şi până în prezent. Directorul CJP Alba a mai precizat că în prezent există un dezechilibru în cadrul sistemului, veniturile reprezentând 45 la sută din cheltuieli, motiv pentru care acest sistem nu este sustenabil. De aceea, toţi cei care au această obligaţie primesc notificări să-şi achite obligaţiile legale, adică să se asigure. O altă temă abordată de directorul CJP Alba, Nicolae Nartea a vizat eliberarea negaţiilor pentru cei care doresc să muncească în străinătate, pentru a se asigura acolo. Spre exemplu, de la începutul acestui an au fost eliberate 1.285 negaţii, fostul formular E 101, denumit acum A1, pentru persoane care muncesc în Germania. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să obțină la finalul clasei a X-a, anul școlar 2022 – 2023, cea mai mare medie din colegiul militar, 8,94.

Citește și: Ce vacanțe vor mai avea în anul școlar 2023-2024

Performanțele școlare sunt mereu apreciate și recompensate, astfel că în tradiția colegiului, pe lângă diploma de merit oferită și premierea în cadru festiv a clasei, care obține cea mai mare medie generală, se regăsește și excursia recompensă, într-o destinație aleasă de către colectivul de elevi.

Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, elevii clasei clasei a XI-a B împreună cu doamna dirigintă Anamaria Fuia au petrecut momente frumoase în excursie la Timișoara, ca răsplată pentru eforturile depuse în anul școlar precedent prin obținerea celei mai mari medii din colegiu.

Citește și: FOTO| Săli de clasă moderne pentru cei 240 de elevi ai ciclului gimnazial de la Colegiul „Lucian Blaga” din Sebeș: Finanțare prin PNRR

Vorbind despre rezultatele școlare obținute, șeful clasei, elev caporal Flavius Taflan, mărturisește că totul se datorează colectivului unit, ambiției și efortului stăruitor depus de fiecare elev în parte.

„Noi, clasa a XI-a B, suntem un colectiv unit. Încă din momentul în care am pășit în acest colegiu militar și am intrat în sala de clasă, ne-am dat seama că avem în comun o mulțime de lucruri. În numeroasele dificultăți apărute pe parcurs, atât la nivel de clasă, cât și individuale, ne-am susținut unii pe ceilalți în mod necondiționat, știind că numai împreună vom putea reuși.

Am legat prietenii durabile și am ajuns să ne simțim ca într-o mare familie.

Citește și: FOTO: Elevii Școlii ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, vizită la Stația de tratare a apei Sebeșel și Stația de epurare a apelor uzate Alba Iulia

Obținerea celei mai mari medii din colegiu a fost mereu unul dintre obiectivele noastre principale. Indiferent de materia la care excelează, fiecare dintre noi a contribuit la atingerea lui, prin împărtășirea propriilor cunoștințe și deprinderi. Concurența nu a făcut decât să ne motiveze și mai mult, astfel că implicarea noastră a fost una deplină, iar odată obținută această performanță, ne dorim să ne menținem poziția de frunte în clasamentul colegiului și pe viitor.

Rezultatele muncii noastre nu s-au lăsat prea mult așteptate. Weekendul trecut am mers într-o bine-meritată excursie la Timișoara, ca răsplată pentru toate eforturile depuse. O plimbare prin centrul vechi al orașului și apoi prin parcul botanic, câteva ore de relaxare la Aqua Park și o cină într-o ambianță selectă, au fost momentele care ne-au adus bucurie și dorința de a mai organiza astfel de excursii. Amintirile pe care le-am creat cu această ocazie sunt dintre cele mai frumoase”, a spus elev caporal Flavius Taflan.

Excursia recompensă nu vine doar ca o apreciere a efortului depus ci și ca o încurajare de a continua performanțele școlare. Felicitări tuturor pentru reușită și mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare