Rămâi conectat

Sport

Arieșul Turda – CS Ocna Mureș 4-1 (2-0), Fl. Dan, hat-trick! „Lanterna roșie”, abia mai pâlpâie…

Publicat

în

CS Ocna Mureș, „lanterna roșie” a Seriei a 9-a a Ligii a 3-a, a suferit un drastic eșec la Turda, „Soda dragă” aflându-se într-un picaj evident, cu a 4-a înfrângere la rând.

Nou-promovata a dezamăgit pe „Municipal”, într-un meci ce ar fi trebuit să însemne un prilej de reabilitare, însă puțini jucători, Al. Kiraly fiind un exemplu, s-au ridicat la nivelul pretențiilor. Cei mai categoric insucces extern din toamnă (meci în care a primit tot atâtea goluri cât în celelalte deplasări) confirmă un traseu al dezamăgirilor aproape continue: o victorie și 8 înfrângeri! De partea cealaltă, Sticla Arieșul, preluată de antrenorul Artur Podar, și-a revenit din pumni și a câștigat întâia dată în acest sezon pe propriul teren (cea mai netă izbândă), remarcându-se Florin Dan – cu un hat-trick (15, 41 și 56), ultima reușită fiind semnată de experimentatul Lemnaru (83, la eroarea lui Vl. Ignat). Golul de onoare a fost realizat de căpitanul Tudor Cristea (89, la pasa lui Cl. Marcu), întâia reușită stagională fiind o palidă consolare.

Suntem la pâmânt, jucătorii sunt bulversați și cu moralul la pământ! Dar, oricum aceasta nu este o scuză pentru modul cum ne-am prezentat„, a precizat antrenorul Gabriel Cotoară, ce a încheiat jocul cu 5 juniori în teren (Bartoș, Al. Kiraly, Moise, C. Lazăr și Neșan), câtă vreme nu s-a putut baza pe Socaci, R. David, Chișu (depistați pozitiv), Coltor (probleme cu serviciul), Vădan (suspendat) și Borșoi (accidentat).

Electrica Furnizare Discount

*1-0, MIN. 15: Fl. DAN a trecut ușor de apărătorul dreapta advers și a șutat pe joc, în stânga lui Ignat.

*2-0, MIN. 41: Fl. DAN a realizat dubla, cap din apropiere, la centrarea lui Chiș, în urma unui corner.

*3-0, MIN. 56: Fl. DAN l-a depășit pe Csegoldi și a reușit hat-trick-ul

*4-0, MIN. 83: LEMNARU, reluare cu capul, la gafa lui Vl. Ignat, după cornerul executat de Chiș.

*4-1, MIN. 89: T. CRISTEA înscrie golul de onoare (prima sa reușită stagională), la centrarea lui Cl. Marcu.

 

Turdenii au dominat primul mitan, mai având numeroase oportunități. Fl. Dan (3) a șutat puțin alături după o pătrundere pe flancul stâng. Tot el (9) a reluat cu capul peste transversală, după un corner. Al. Kiraly (12) a intervenit salvator și a respins, la marginea careului mic, șutul lui Lemnaru, din poziție centrală. Portarul Vl. Ignat (24) a avut o paradă excelentă, la lovitura de cap trimisă de Lemnaru.

În actul secund, aceleași coordonate, cu o nouă ratare a gazdelor: Băiețan (51). În minutul 61, V. Ignat a respins lovitura liberă executată de Lemnaru. Fl. Dan (70) a tras puțin pe lângă poartă. Fl. Dan (79) și-a trecut în cont o nouă ratare

Sticla: Onciu – Chiș, Cocoară, Cimpoieșu, Val. Marcu – Al. Savu, Paleoca, Salcău, Băețan (54, Ciurcui) – Fl. Dan, Lemnaru; rezerve R. Pop, Indreica, E. Oltean, Manu, Hetea, Vescan. Antrenor Artur Podar.

CS Ocna Mureș: V. Ignat – Bartoș, Csegoldi (57, C. Lazăr), Uță, Al. Kiraly – Al. Dumitru (57, Cl. Marcu), B. Cristea (65, P. Man) – Vaidasigan (46, Moise), T. Cristea, M. Domșa  – Șumblea (65, Neșan); rezerve Angeru, Trifan, Busuioc, M. Decean. Antrenori Gabriel Cotoară, Romeo Arinar, Tudor Stan.

După remiza 3-3 cu Unirea Ungheni (în care au evoluat o repriză în inferioritate numerică), turdenii s-au despărțit, înaintea jocului la finele căruia vor intra în vacanță, de antrenorul Costică Olariu, în dreptul căruia s-au adunat șase etape fără victorie, cu doar două puncte acumulate, fiind instalat Artur Podar. În tur, Sticla a câștigat 2-0, pe “Soda”, un moment cheie al întâlnirii fiind ratarea unui penalty de către Tudor Cristea, la scorul de 0-0. A fost prima dintre cele două victorii din toamnă, cealaltă fiind tot în Alba, la Galda de Jos (3-1, în 26 septembrie).

Arbitri R. Necrici (Chechiș, Maramureș), Cr. Mureșan (Cavnic), Krisztian Toth (Petrești, Satu Mare) Observatori G. Bârjac, Moga (ambii Zalău).

Foto: Gelu FLOREA (TurdaNews.ro)

Publicitate

Sport

Albaiulianul Lucian Nicolescu „cap de serie” în pregătirea campionilor pentru CUPA DAVIS de la CLUJ

Publicat

în

Albaiulianul Lucian Nicolescu „cap de serie” în pregătirea campionilor pentru CUPA DAVIS de la CLUJ

Arhicunoscutul preparator fizic albaiulian Lucian Nicolescu este ,ca de obicei, la datorie înainte de Cupa Davis de la Cluj unde îi are sub responsabilitate pe băieții ce doresc și au să lupte din răsputeri să aducă glorie României. Din echipă mai fac parte antrenorul echipei Andrei Mlendea, căpitanul nejucător Gabriel Trifu și în aceași calitate de preparator fizic Dan Cristea.

Au să încerce să aducă glorie și performanță țării sportivi consacrați precum : Marius Copil, Horia Tecău, Filip Jianu, Nicholas-David Ionel, Nicolae Frunză, iar în cazul unor situații neprevăzute România se mândrește cu rezerve precum Dan Alexandru Tomescum și Alexandru Coman.

ZiarulUnirea.ro a reușit să îi răpească câteva momente emeritului preparator fizic ce ne-a declarat: „Este aacel moment când cei mai buni jucători de tenis se întâlnesc și formează o echipă. Echipa care ne reprezintă țara. Sunt onorat să fiu parte din naționala României pentru Cupa Davis, în calitate de preparator fizic. Antrenamentele de pregătire fizică au decurs conform planului, sportivii sunt pregătiți și așteptăm spectatorii să ne fie alături la meciurile din weekend.”

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Sport

Se reia Divizia Națională de Seniori, sâmbătă, ora 11.00, CSU Rugby Alba Iulia – CS Năvodari, pe “Cetate”

Publicat

în

Sportul cu balon oval se întoarce în Cetatea Marii Uniri, după o pauză de aproximativ trei luni, sâmbătă, 18 septembrie, începând cu ora 11.00, printr-o confruntare între CSU Rugby Alba Iulia și CS Năvodari, prevăzută pe terenul doi al Stadionului “Cetate”.

Un meci contând pentru etapa a noua a Diviziei Naționale de Seniori, prima din returul acestei competiții, ce opune formația albaiuliană, debutantă în acest an în eșalonul doi al rugbyului autohton (ultima din ierarhie, cu 8 insuccese), și gruparea de la malul mării, clasată pe ultima treaptă a podiumului (28 de puncte, 6 victorii și două înfrângeri).

CSU Rugby Alba Iulia revine în competițiile de rugby în 15, după ce în săptămânile trecute a participat la Campionatul Național de Rugby în 7, unde a ocupat un onorant locul 7 din 10 echipe participante (cu trei victorii și nouă înfrângeri). Istoricul Marius Rotar, creatorul și coordonatorul secției de rugby a clubului Universitatea din Alba Iulia ne-a declarat:

Electrica Furnizare Discount

Ne așteaptă un meci complicat, în condițiile în care avem unele probleme de efectiv și întâlnim una dintre cele mai puternice echipe din campionat, Năvodari fiind o echipă masivă, cu un excelent pachet de înaintare și jucători de mare calitate. În tur ne-au aplicat cea mai severă înfrângere (0-95), rezultat care pentru mulți a reprezentat un șoc. Noi nu ne-am descurajat atunci, întrucât orice persoană apropiată de fenomenul sportiv ar trebui să conștientizeze faptul că o echipă se poate distruge peste noapte, dar niciodată nu se poate construi. Știm că sunt așteptări mari de la noi, dar vor veni și primele noastre puncte în campionat și primele victorii. Poate că nu în această sâmbătă, ci în etapele următoare. Fără perseverență, răbdare și nădejde nu vom putea niciodată să creștem. Cei care vor intra s în teren reprezentând Alba Iulia vor face tot ce le stă în putință pentru a oferi o replică serioasă adversarilor. Indiferent de rezultat, dacă vom reuși să demonstrăm, din nou, spectatorilor faptul că jucăm, în primul rând, cu inima pentru Alba Iulia vom fi niște invingători. Invităm publicul albaiulian la meci și nu ne îndoim că nu vom avea susținerea lor totală, ca de fiecare dată”.

Lotul echipei CSU Alba Iulia pentru acest meci este compus din Csongor Kis Gal, Nicolae Marin, Muntean Alexandru, Robert Naghi, Sebastian Ciocodeică, Adrian Socaciu, Ștefan Mădălin Andrei, Călin Cristian Curta, Andrei Opriș, Florin Coge (căpitan), Marcu Adrian, Procopii  Sergiu, Mihai Cozma, Gavră Cristian, Alexandru Cristian Niță, Andrei Moldovan, Andrei Borz, Pop Sergiu, Călin Balcău, Vlad Panfil, Adrian Șuteu, Tudor Cotae și Mihai Vlas, antrenor Sergiu Pop. Partida va fi arbitrată de Virgil Ioniță (București), Călin Cojocnean și Florin Ferezan (ambii din Cluj Napoca), observatorul meciului fiind Bogdan Budișteanu din Iași. Etapa următoare, CSU Alba Iulia va evolua în deplasare, cu Rugby Club Bârlad, sâmbătă, 25 septembrie.

Citește mai mult

Sport

Sâmbătă, pe “Cetate”, Unirea Alba Iulia – CS Hunedoara, întâlnire disproporționată între “lanterna roșie” și liderul seriei

Publicat

în

La a doua apariție stagională în fața propriilor suporteri, Unirea Alba Iulia are parte de cel mai dificil examen stagional. Sâmbătă, de la ora 17.00, pe “Cetate”, formația “alb-negrilor” abordează disputa cu gruparea de lângă furnale, liderul Seriei a 9-a, ce are maximum de puncte, din postura de “lanternă roșie”, fără nicio agoniseală în cele 270 de minute scurse.

Se anunță o întâlnire disproporționată, ținând cont că sunt față în față echipe aflate la extremele ierarhiei, cu FC Hunedoara în postura de favorită indiscutabilă a partidei, ținând cont de pretenții și intențiile declarate de a promova în Liga a 2-a, dar și de decalajul valoric.

Hunedorenii și-au dat “restart” în intersezon, tocmai în anul în care Corvinul a sărbătorit centenarul, cu un proiect serios, o campanie masivă de achiziții, inclusiv fotbaliști din Brazilia, un antrenor extrem de apreciat, Florin Maxim, fostul apărător al Unirii Alba Iulia, și implicarea lui Bogdan Apostu (UTA Arad). Oaspeții, ce vor avea alături 100 de suporteri, au impresionat și în Cupa României, unde au trecut 4 faze (ultima, 8-7 după lovituri de departajare, cu CSC Șelimbăr, fosta formație a “principalului” Maxim) și se pregătesc de evenimentul deceniului, meci pe Stadionul “Michael Klein”, miercuri, 22 septembrie, în nocturnă, cu FCSB, în “16”-imile de finală!

Electrica Furnizare Discount

Unirea Alba Iulia a devenit cea mai tânără formație din Seria a 9-a, mai ales după plecările lui Selagea și Mardare și ultimele achiziții făcute de Sănătatea Cluj și Viitorul Cluj. Gruparea din Cetatea Marii Uniri suferă în plan sportiv, cu zero puncte și un an 2021 dezamăgitor: numai două victorii din 11 întâlniri disputate (ultima fiind acum 5 luni, la Zlatna, în 2 aprilie, 2-1 cu CS Ocna Mureș)!!!

“Nu avem nimic de pierdut în condițiile unui examen pretențios. Am făcut o figură frumoasă cu Metalurgistul Cugir, când am pierdut în secvențele de prelungire, dar dincolo de oponenți noi avem propriul turnir cu limitele noastre. Adversarul are un ascendent clar prin prisma valorii jucătorilor și pomenesc doar achizițiile Buș, Arnăutu sau Hergheligiu”, a punctat antrenorul Valentin Sinescu, ce a mai pierdut o piesă de bază, pe Răzvan Fetița, folosit atacant în acest campionat, unul dintre puținii jucători experimentați din efectiv, ce este accidentat, astfel că în ofensivă soluțiile la îndemână sunt la niveul improvizațiilor.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare