Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Arieșul Turda – CS Ocna Mureș 4-1 (2-0), Fl. Dan, hat-trick! „Lanterna roșie”, abia mai pâlpâie…

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CS Ocna Mureș, „lanterna roșie” a Seriei a 9-a a Ligii a 3-a, a suferit un drastic eșec la Turda, „Soda dragă” aflându-se într-un picaj evident, cu a 4-a înfrângere la rând.

Nou-promovata a dezamăgit pe „Municipal”, într-un meci ce ar fi trebuit să însemne un prilej de reabilitare, însă puțini jucători, Al. Kiraly fiind un exemplu, s-au ridicat la nivelul pretențiilor. Cei mai categoric insucces extern din toamnă (meci în care a primit tot atâtea goluri cât în celelalte deplasări) confirmă un traseu al dezamăgirilor aproape continue: o victorie și 8 înfrângeri! De partea cealaltă, Sticla Arieșul, preluată de antrenorul Artur Podar, și-a revenit din pumni și a câștigat întâia dată în acest sezon pe propriul teren (cea mai netă izbândă), remarcându-se Florin Dan – cu un hat-trick (15, 41 și 56), ultima reușită fiind semnată de experimentatul Lemnaru (83, la eroarea lui Vl. Ignat). Golul de onoare a fost realizat de căpitanul Tudor Cristea (89, la pasa lui Cl. Marcu), întâia reușită stagională fiind o palidă consolare.

Suntem la pâmânt, jucătorii sunt bulversați și cu moralul la pământ! Dar, oricum aceasta nu este o scuză pentru modul cum ne-am prezentat„, a precizat antrenorul Gabriel Cotoară, ce a încheiat jocul cu 5 juniori în teren (Bartoș, Al. Kiraly, Moise, C. Lazăr și Neșan), câtă vreme nu s-a putut baza pe Socaci, R. David, Chișu (depistați pozitiv), Coltor (probleme cu serviciul), Vădan (suspendat) și Borșoi (accidentat).

*1-0, MIN. 15: Fl. DAN a trecut ușor de apărătorul dreapta advers și a șutat pe joc, în stânga lui Ignat.

*2-0, MIN. 41: Fl. DAN a realizat dubla, cap din apropiere, la centrarea lui Chiș, în urma unui corner.

*3-0, MIN. 56: Fl. DAN l-a depășit pe Csegoldi și a reușit hat-trick-ul

*4-0, MIN. 83: LEMNARU, reluare cu capul, la gafa lui Vl. Ignat, după cornerul executat de Chiș.

*4-1, MIN. 89: T. CRISTEA înscrie golul de onoare (prima sa reușită stagională), la centrarea lui Cl. Marcu.

 

Turdenii au dominat primul mitan, mai având numeroase oportunități. Fl. Dan (3) a șutat puțin alături după o pătrundere pe flancul stâng. Tot el (9) a reluat cu capul peste transversală, după un corner. Al. Kiraly (12) a intervenit salvator și a respins, la marginea careului mic, șutul lui Lemnaru, din poziție centrală. Portarul Vl. Ignat (24) a avut o paradă excelentă, la lovitura de cap trimisă de Lemnaru.

În actul secund, aceleași coordonate, cu o nouă ratare a gazdelor: Băiețan (51). În minutul 61, V. Ignat a respins lovitura liberă executată de Lemnaru. Fl. Dan (70) a tras puțin pe lângă poartă. Fl. Dan (79) și-a trecut în cont o nouă ratare

Sticla: Onciu – Chiș, Cocoară, Cimpoieșu, Val. Marcu – Al. Savu, Paleoca, Salcău, Băețan (54, Ciurcui) – Fl. Dan, Lemnaru; rezerve R. Pop, Indreica, E. Oltean, Manu, Hetea, Vescan. Antrenor Artur Podar.

CS Ocna Mureș: V. Ignat – Bartoș, Csegoldi (57, C. Lazăr), Uță, Al. Kiraly – Al. Dumitru (57, Cl. Marcu), B. Cristea (65, P. Man) – Vaidasigan (46, Moise), T. Cristea, M. Domșa  – Șumblea (65, Neșan); rezerve Angeru, Trifan, Busuioc, M. Decean. Antrenori Gabriel Cotoară, Romeo Arinar, Tudor Stan.

După remiza 3-3 cu Unirea Ungheni (în care au evoluat o repriză în inferioritate numerică), turdenii s-au despărțit, înaintea jocului la finele căruia vor intra în vacanță, de antrenorul Costică Olariu, în dreptul căruia s-au adunat șase etape fără victorie, cu doar două puncte acumulate, fiind instalat Artur Podar. În tur, Sticla a câștigat 2-0, pe “Soda”, un moment cheie al întâlnirii fiind ratarea unui penalty de către Tudor Cristea, la scorul de 0-0. A fost prima dintre cele două victorii din toamnă, cealaltă fiind tot în Alba, la Galda de Jos (3-1, în 26 septembrie).

Arbitri R. Necrici (Chechiș, Maramureș), Cr. Mureșan (Cavnic), Krisztian Toth (Petrești, Satu Mare) Observatori G. Bârjac, Moga (ambii Zalău).

Foto: Gelu FLOREA (TurdaNews.ro)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea