Rămâi conectat

Actualitate

„Apusenii și Moții la Centenar Regal”. Podul de fier ”Ferdinand și Maria” din Câmpeni împlinește 100 de ani

Publicat

în

„Apusenii și Moții la Centenar Regal”. Podul de fier ”Ferdinand și Maria” din Câmpeni împlinește 100 de ani • Evenimentul va marca împlinirea unui secol de la vizita Regelui României în Munții Apuseni • În 28 mai sunt așteptați să sosească aici Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, și principele Radu

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la vizita istorică a regelui Ferdinand și a reginei Maria la Câmpeni – atunci când în „Capitala Țării Moților” s-a inaugurat și un pod de fier peste râul Arieș – Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere „Detunata – 5 Moți – Avram Iancu” și Centrul pentru Politici Locale organizează la sfârșitul acestei luni evenimentul intitulat „Apusenii și Moții la Centenar Regal”.

Ca principal inițiator al evenimentului ce marchează „centenarul unei vizite care a schimbat soarta Apusenilor și a României”, col. (r) Ioan Uțiu, președintele acestei asociații de cadre militare, a precizat faptul că acesta se va desfășura pe durata a două zile, ocazie cu care sunt așteptați ca în Apuseni să vină marți, 28 mai, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, și principele Radu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Evenimentul va debuta luni, 27 mai, atunci când în orașul Abrud vor sosi numeroși invitați care vor aduce și câteva lucruri cu valoare simbolică, de mare însemnătate pentru istoria țării noastre. Ulterior, tot în această localitate se va desfășura conferința „Apusenii și Moții la Centenar Regal”, iar activitățile acestei zile se vor încheia la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” cu o slujbă religioasă și un concert de muzică bisericească susținut de Cenaclul „Lumină Lină”. În ziua următoare, marți, 28 mai, la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca este așteptată Familia Regală, care va vizita Munții Apuseni pe traseul Cluj-Napoca – Turda – Baia de Arieș – Câmpeni – Abrud – comuna Avram Iancu – comuna Lupșa, cu întoarcere seara la Cluj-Napoca.

În timpul acestei deplasări, Familia Regală va avea o serie de întâlniri cu reprezentanții administrațiilor publice din localitățile vizitate, va participa la mai multe evenimente organizate special cu această ocazie și va vizita câteva obiective din zonă, unele având legătură strânsă cu perioada Monarhiei din istoria țării noastre.

În cadrul vizitei reprezentanților Casei Regale prin Apuseni, unul dintre cele mai importante momente se va desfășura la Câmpeni și va marca împlinirea a 100 de ani de la inaugurarea podului de fier de către Regele Ferdinand și Regina Maria, ocazie cu care se va dezveli și o placă cu denumirea acestuia.

De asemenea, un alt moment important al evenimentului este vizitarea Spitalului Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud, construit cu sprijinul aceleași familii de monarhi în urmă cu aproape 100 de ani.

Prin urmare, la sfârșitul acestei luni Țara Moților așteaptă să sosească aici musafiri de seamă, evenimentul având o însemnătate simbolică deosebită pentru locuitorii de aici și ar trebui să rămână memorabil în istoria zonei, acesta fiind organizat în parteneriat cu Jandarmeria Română, Ordinul Militar „Sfânta Maria”, primăriile orașelor Baia de Arieș, Câmpeni, Abrud, a comunei Avram Iancu și a Fundației ”Pro Munții Apuseni”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Noi reguli pentru persoanele care cazează turiști în apartamente sau case. Modificările aduse de către ANAF

Publicat

în

Noi reguli pentru persoanele care cazează turiști în apartamente sau case. Modificările aduse de către ANAF

Ghidul fiscal al contribuabililor persoane fizice care realizează venituri din închirierea și subînchirierea bunurilor mobile și imobile și din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală a fost reactualizat de către Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Ghidul fiscal actualizat al contribuabililor persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea și subînchirierea bunurilor mobile și imobile și din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală este disponibil pe portalul www.anaf.ro, în secțiunea Asistență Contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative.

Elit - Gustul Desăvârșit

Persoanele fizice care realizează venituri din aceste activități sunt obligate să depună Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212), până la data de 25 mai.

Există și un call center unde contribuabilii pot obține informații detaliate, la numărul de telefon 031.403.91.60.

Totodată, pe canalul de Youtube ANAF – Agenția Națională de Administrare Fiscală, sunt disponibile materiale video referitoare la modalitatea de completare a declarației unice pentru persoanele fizice care realizează venituri din chirii.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Sorin Oprescu a fost localizat în Grecia: A fost REȚINUT de autoritățile elene

Publicat

în

Sorin Oprescu a fost localizat în Grecia: A fost REȚINUT de autoritățile elene

Sorin Oprescu, fostul primar general al municipiului București a fost localizat de Interpol în Atena, capitala Greciei. Chiar în aceste momente, Poliția Română verifică dacă într-adevăr, acesta ar fi fugit acolo.

Menționăm faptul că săptămâna trecută s-a aflat că Sorin Oprescu ar fi plecat din țară cu două săptămâni înainte de a-și primi condamnarea, prin vama Giurgiu. Ulterior, el a fost dat în urmărire internațională.

În urmă cu doar câteva momente, surse susțin că acesta ar fi fost deja capturat, aflându-se în custodia autorităților dintr-o țară europeană. Se pare că Oprescu a fost capturat de o echipă Enfast (European Network of Fugitive Active Search Teams).

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe de altă parte, până acum IGPR nu a confirmat informația.

Problemele pentru Sorin Oprescu au început de săptămâna trecută. Atunci, fostul edil a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Sursa: capital.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Angajări MASIVE la stat: ANAF scoate la concurs sute de posturi, pentru prima dată din 2016

Publicat

în

Angajări MASIVE la stat: ANAF scoate la concurs sute de posturi, pentru prima dată din 2016

Un număr de 79 de posturi de execuţie au fost scoase la concurs de către Agenția Națională de Administrare Fiscală, inclusiv posturi de debutanţi, pentru aparatul central, dar şi alte 130 de posturi pentru DGRFP Bucureşti. Sunt căutaţi angajaţi pentru diverse servicii ale ANAF, printre care Direcţia generală juridică, Unitatea de management al informaţiei şi Direcţia generală de management al riscurilor.

Noul preşedinte ANAF, Lucian Heiuş, a declarat pentru Profit.ro că spre toamnă vrea să fie lansată o a doua etapă, cu recrutări pe posturi şi la alte regionale, în special la judeţele în care sunt contribuabili importanţi. Heiuş a anunţat şi că ANAF va declanşa în următoarele zile controale ample în toate domeniile cu risc de evaziune.

La DGRFP Bucureşti, posturile sunt în principal de inspectori şi referenţi. De asemenea, urmează să fie anunţate angajări pe 50 de posturi şi la Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).

Elit - Gustul Desăvârșit

„Este prima etapă de recrutare pe posturi vacante la ANAF, pentru aparatul central, DGAMC şi DGRFP Bucureşti. Spre toamnă îmi doresc să avem o a doua etapă de recrutare de personal, pentru direcţiile regionale, în special pentru judeţele mari, unde sunt contribuabili importanţi”, a declarat, pentru Profit.ro, preşedintele ANAF, Lucian Heiuş.

ANAF nu a mai derulat un concurs de recrutare de personal din sursă externă începând din 2016, cu excepţia unui concurs desfăşurat în 2018 exclusiv pentru Vama Galaţi, conform datelor Profit.ro.

Numărul de angajaţi este în scădere de mai mulţi ani, timp în care Fiscul şi-a acoperit parţial din posturile rămase vacante apelând la transferuri de la alte instituţii. Fiscul a mai încercat în ultimii ani să recruteze personal din sursă externă, dar concursurile nu au fost duse până la capăt.

ANAF va declanşa în următoarele zile controale ample în toate domeniile cu risc de evaziune, a anunţat duminică noul şef al ANAF, Lucian Heiuş.

„Îmi asum misiunea de a demonstra cã ANAF-ul este un partener al contribuabililor oneşti, cã aceastã instituţie meritã încrederea şi respectul cetãţenilor, dar şi cã vom lupta cu determinare împotriva evaziunii fiscale. În acest sens, vreau sã vã anunţ cã în urmãtoarele zile vor începe controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune”, a declarat Heiuş.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare