Rămâi conectat

Cultură Educație

Aproximativ 2.800 de elevi s-au înscris la clasa pregătitoare, în judeţul Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat situaţia cererilor de înscriere în clasa pregătitoare depuse cumulat în primele două etape de înscriere. Conform datelor publicate de MEN, în a doua etapă a înscrierilor în judeţul Alba au fost depuse 131 de cereri, toate fiind admise.

Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, până vineri, 11 aprilie, dată când fiecare unitate de învăţământ avea obligaţia de a afişa rezultatele privind repartizarea elevilor, au fost depuse un total de 180.276 cereri de înscriere în clasa pregătitoare, la nivel naţional.

În judeţul Alba, în ambele etape s-au înscris aproximativ 2.800 de elevi, iar IŞJ Alba anunţa că sunt peste 3.000 de locuri, înaintea etapelor de înscriere, şi că nimeni nu va rămâne neînscris.

În perioada 14-18 aprilie va avea loc centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratul şcolar a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ. Soluţionarea de către inspectoratul şcolar a oricărei alte situaţii referitoare la înscrierea în învăţământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului.

Potrivit calendarului, până la 18 aprilie, inspectoratele şcolare judeţene şi cel al municipiului Bucureşti sunt obligate să soluţioneze toate situaţiile nerezolvate la încheierea celei de-a doua etape de înscriere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea