Rămâi conectat

Sport

Antrenorul Ionuț Pereat va sta pe banca „Sodei” și în Liga a 3-a | Nou-promovata, cu 5 juniori, la startul pregătirilor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După 11 ani, „Soda dragă” se pregătește de un nou sezon pe a treia scenă fotbalistică a țării, CS Ocna Mureș promovând, fără baraj, în eșalonul superior. Dacă Ioan Paul a fost confirmat în funcția de președinte al secției de fotbal al clubului, important este și faptul că Ionuț Pereat va conduce efectiv, de pe banca tehnică, nou-promovata.

Absolvent recent al cursurilor pentru Licența B UEFA de la Alba Iulia, Pereat a primit de la FRF o derogare de un an de zile pentru a-și conduce echipa de la marginea terenului, urmând să fie ajutat în continuare de Ovidiu Maier. Astfel, CS Ocna Mureș nu va apela precum alte două conjudețene, Industria Galda (Silviu Miron, cu Paul Ciucă) și Performanța Ighiu (Ioan Ilie, cu Mihai Manea), la instalarea unui director tehnic care să dețină documentele necesare.

20 de jucători au răspuns „prezent” la prima strigare a verii, inclusiv golgheterul Vali Drăgan (trei ani la rând principalul marcator al Ligii a IV-a) și Cristian Ivașcu (i-a expirat împrumutul de la Viitorul Sîntimbru, dar are acceptul de a se pregăti cu divizionara terță). Noutățile propriu-zise sunt 5 juniori: portarul Decean (originar din localitate, a revenit de la „Ardealul” Cluj), S. Șimandi (Olimpia Aiud), G. Oltean (Sportul Petrești, în probe), Cimpoieșu (CFR Cluj, mijlocaș central) și Chiorean (LPS Cluj). „Am foarte mare încredere în efectivul cu care am lucrat, iar un obiectiv realist este o clasare pe locurile 9-12 în campionatul ce urmează. Ne-am stabilizat în proporție de 90 la sută în privința juniorilor, la seniori încă mai căutăm”, a spus antrenorul Ionuț Pereat. Acesta, împreună cu fundașul Viorel Rațiu și atacantul Alin Gherman (va reveni în weekend din Germania), face parte din grupul „supraviețuitorilor” campionatului 2006-2007, ultimul petrecut de Soda Ocna Mureș în Liga a 3-a (locul 4 într-o serie cu Inter Blaj sau CSM Sebeș). Sunt fixate și 4 întâlniri de verificare, cu Metalurgistul Cugir (21 iulie), Sticla Turda (28 iulie), Gloria Bistrița (4 august) și Sănătatea Cluj (11 august), până la Supercupa AJF Alba, din 18 august, cu Sportul Petrești, întâiul meci oficial al sezonului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea