Rămâi conectat

Sport

Antrenorul Ionuț Pereat s-a despărțit de Inter Unirea | Echipa  va fi pregătită în retur de Ovidiu Maier și Viorel Rațiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, formație clasată în zona neutră a ierarhiei Ligii a 4-a la mijlocul sezonului, pe poziția a 7-a, cu 19 puncte, s-a despărțit în această iarnă de antrenorul principal Ionuț Pereat (ce era și jucător, a marcat un gol, la Săsciori, în tur).

“Nu o să mai continuăm colaborarea în primăvară. Este greu să mai fac naveta de la Cluj-Napoca, în condițiile unui program încărcat în plan profesional”, a spus Ionuț Pereat (41 de ani). În consecință, în partea secundă a campionatului interiștii vor fi pregătiți de Ovidiu Maier (cel care miercuri, 2 februarie, va aniversa împlinirea vârstei de 51 de ani) și Viorel Rațiu.

Inter Unirea a avut un parcurs oscilant, plecând de la acel 10-1 acasă cu GT Sport (etapa a 11-a, a doua diferență de scor din toamnă) și până la insucesele cu goluri multe 3-7 la Săsciori (etapa a 8-a) și 3-6 acasă cu Olimpia Aiud (runda a 13-a). În două partide Inter Unirea nu a primit gol, în etapa a doua (remiză albă cu Viitorul Vama Seacă) și ultimul joc (1-0 cu Spicul Daia Română). În privința ofensivei, Inter dă doi dintre primii trei marcatori stagionali, pe golgheterul eșalonului, Valentin Drăgan – 20 de goluri și Alin Gherman – cu 13 (ce au împreună 33 din cele 37 de reușite).

Ionuț Pereat a preluat formația din comuna Unirea, grupare ce beneficiază de o cochetă bază sportivă inaugurată cu ultima finală a Cupei României, faza județeană, în urmă cu 3 ani, în februarie 2019. În sezonul precedent, Pereat, ajutat pe banca tehnică de “Motanul” Ovidiu Maier, a acces cu CS Ocna Mureș pe a treia scenă fotbalistică, după 11 ani. A început activitatea în Liga a 3-a, dar a fost înlocuit după câteva etape de la cârma formației unde s-a consacrat ca jucător. Ca idee, raportat la “Soda dragă”, în 2018, Pereat împreună cu Viorel Rațiu și Alin Gherman (ambii acum la Inter Unirea) ereu supraviețuitorii stagiunii 2006-2007, ultima, până atunci, petrecută de ocnamureșeni pe a treia scenă. Inter Unirea este a doua grupare din Liga a 4-a ce a făcut modificări pe banca tehnică, după Kinder Teiuș, ce l-a instalat pe Ion Ilie (ex-Voința Stremț).

În tur am avut un parcurs modest și este clar că ne doream și puteam mai mult. A fost greu cu antrenamentele, ne adunam foarte puțini întrucât majoritatea jucătorilor lucrează. E complicat să faci performanță când este vorba de serviciu și de muncă”, a concluzionat Pereat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea