Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Antrenorul aiudean Bogdan Andone, la FC Voluntari

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Antrenorul aiudean Bogdan Andone a revenit în Liga 1, după ce negocierile cu FC Voluntari au fost finalizate. Tehnicianul ce va împlini 46 de ani în 7 ianuarie a activat până în septembrie la Astra Giurgiu, formație de care s-a despărțit cu scandal și în aceste zile a finalizat negocierile. Tratative au fost purtate atât cu fostul dinamovist Bogdan Bălănescu, noul șef al ilfovenilor, cât și cu Ioan Andone, directorul sportiv al vișiniilor.

FC Voluntari l-a demis pe Mihai Teja, iar înlocuitorul este Bogdan Andone, dorit de conducere, iar concretizarea colaborării a dus la clarificarea unelor detalii: strategia de întărire a lotului, componența staff-ului tehnic etc, în condițiile în care există presiunea timpului cu reluarea imediată a pregătirilor. Gruparea de prima ligă a terminat turul pe poziția a 13-a, deși a început excelent sezonul, victorie cu FCSB (scor 2-0). Ulterior parcursul s-a transformat într-unul dezastruos, iar demiterea lui Teja a vnit firesc după o serie cu o singură victorie în 10 etape și numai două puncte acumulate în ultimele 5 dispute. Echipa a terminat anul a 13-a în clasament, pe un loc de baraj pentru salvare, și angajarea lui Bogdan Andone vizează transferuri imeddiate tocmai pentru a scăpa de pozițiile acestea periculoase. De la promovare până acum, FC Voluntari s-a salvat aproape de fiecare dată cu greu, deși clubul a reușit să câștige două trofee: Cupa și Supercupa României, ambele cu Claudiu Niculescu pe bancă.

Antrenorul din Alba a mai pregătit-o pe FC Voluntari în perioada 2011-2012 și a mai trecut pe la echipe precum Olimpia Satu Mare, ASU Poli, Metaloglobus, Energeticianul, FCSB și Astra Giurgiu. La FCSB, în calitatea de secund al lui Mihai Teja, antrenor pe care-l va înlocui în această iarnă, a început aventura aiudeanului în Liga 1 în urmă cu doi ani, în ianuarie 2019. În cele 15 etape disputate până acum, FC Voluntari a înregistrat opt înfrângeri, trei remize și doar patru victorii, fiind eliminată și din Cupa României, în “16”-imile de finală, după un 0-6 cu Gaz Metan Mediaș, echipă împotriva căreia va evolua în prima rundă din 2021, în deplasare, în 12 ianuarie.

În ediția trecută a Ligii a 4-a, Bogdan Andone a jucat pentru Viitorul Vama Seacă, în toamna anului 2019, în derby-ul local cu CS Ocna Mureș, după ce, în trecut, mai evoluase la Metalul Aiud sau Sportul Livezile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena, mâine și sâmbătă fiind prevăzute alte două întâlniri, de la ora 20.00, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea