Rămâi conectat

Actualitate

ANRE: Noile tarife, ce urmează a fi anunțate la gaze și la energia electrică, vor rămâne neschimbate până în 2022

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste un milion de românii care şi-au schimbat furnizorul de energie odată cu liberalizarea pieţei s-au trezit cu costuri mai mari la facturi. Acum, caută soluţii să revină la furnizorii tradiţionali de pe piaţa reglementată unde preţurile sunt calculate de autorităţi. Şi promit să nu le mai modifice până în 2022.

Scumpirea gazului extras în România, cu peste 15% față de toamna trecută, se vede deja în facturi mai mari pentru clienții care au semnat contracte cu furnizorii, pe piața liberă. Prețurile pe piața concurențială sunt acum mai mari cu până la 45% față de tarifele de pe piața reglementată, arată datele oficiale. Din acest motiv, mulți clienți au depus plângeri la Autoritatea de Reglementare în Energie.

Și tarifele la electricitate sunt mai mari pe piața liberă cu până la 50% față de piața reglementată. Dar, de curând, legea a fost modificată, iar clienții pot să aleagă.

Specialiștii în energie susțin însă că nu se știe cât de mari vor fi și aici avantajele. Noile tarife la gaze și la electricitate pe care le vor plăti consumatorii finali sunt încă în lucru, după ce Guvernul a decis plafornarea prețurilor la producători. Singura certitudine este că vor rămâne neschimbate pentru următorii trei ani.

Conducerea Autorității de Reglementare în Energie promite că noile tarife, ce urmează a fi anunțate la gaze și la energia electrică, vor rămâne neschimbate până în 2022.

Sursa: stiritvr.ro

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea