Rămâi conectat

Sport

Ancuţa Stoenescu împotriva echipei din oraşul natal

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nu mă aşteptam la un asemenea tratament la Timişoara”, a spus echipiera CSU Alba Iulia

    Nou-venită în angrenajul lui Tomas Bilek, baschetbalista Ancuţa Stoenescu se află în faţa unei premiere: sâmbătă, 21 ianuarie va fi prezentă întâia oară în calitate de adversar în compania unei echipe din oraşul natal. CSU Alba Iulia va întâlni în etapa a 17-a a Diviziei A de baschet feminin tocmai pe BC Danzio Timişoara, formaţie ce i-a reziliat contractul Ancuţei Stoenescu în luna decembrie, mascând astfel o despărţire cu destule tensiuni. Experimentata jucătoare în vârstă de 32 de ani este timişoreancă get-beget şi are la activ în carieră două perioade petrecute la formaţii din Timişoara, ultimul sezon şi jumătate la BC Danzio, respectiv încă doi ani când a terminat junioratul. „Au existat neînţelegeri, dar n-are rost să le dezvoltăm. Sincer nu mă aşteptam la un asemenea tratament, dar asta este, mergem mai departe”, a spus Ancuţa Stoenescu, care la debutul pentru formaţia din Cetatea Marii Uniri, contra Sportului Studenţesc a înscris 7 puncte.
lA tras învăţămintele de rigoare
Componentă a echipei naţionale, experimentata jucătoare spune că nu doreşte să confere o tentă personală întâlnirii de pe Bega. „N-aş vrea să dăm amploare meciului, să spun că este un duel special. Pentru mine, toate jocurile sunt precum o finală şi vreau să le câştigăm, pentru a ne atinge obiectivul”, a afirmat Ancuţa Stoenescu. Aceasta s-a aflat pe teren, în tabăra adversă la ultimele trei dueluri directe, partida din tur câştigată de CSU Alba Iulia (76-61) şi confruntările ediţiei trecute în care BC Danzio Timişoara, rivală atunci la calificarea în play-off (ocuparea locului patru în Seria Nord-Vest) s-a impus de fiecare dată (70-39 şi 61-39 la Alba Iulia). „Am greşit şi eu în raport cu fosta echipă, dar am învăţat foarte multe din aceste evenimente. Situaţia creată nu are nicio legătură cu jucătoarele, prieteniile se leagă şi rămân, abia aştept să le revăd. O să demonstrez în teren valoarea Ancuţei Stoenescu, n-are sens să ne lansăm în polemici verbale”, a încheiat fundaşul echipei albaiuliene. După 16 runde, CSU Alba Iulia este pe poziţia a 3-a cu 29 puncte, iar BC Danzio Timişoara se clasează pe locul al 7-lea cu 26 de puncte, disputa fiind sâmbătă, de la ora 15.00 în sala „Constantin Jude” din Timişoara.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea