Rămâi conectat

Actualitate

ANAF începe acţiunea „Demetra”: Legumele şi fructele la control, în toată țara

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ANAF demarează acțiunea „Demetra”, operațiune care presupune  controale ample la nivel național, în cadrul căreia se va verifica până la cel mai mic detaliu procesul de comercializare a legumelor și fructelor.

Din dispoziţia ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici şi a preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Mihaela Triculescu, inspectorii antifraudă vor controla achiziţiile intracomunitare şi importurile, transporturile care tranzitează punctele de trecere a frontierei şi reţelele de vânzare en-gros şi en-detail ale acestor produse.

Pentru prevenirea şi combaterea fraudei fiscale şi vamale, inspectorii antifraudă verifică în detaliu toate etapele ciclului de comercializare a legumelor şi fructelor până la vânzarea către consumatorul final, cu precădere în legătură cu legalitatea achiziţiilor intracomunitare şi importurilor, corectitudinea actelor de provenienţă şi de însoţire a produselor, corespondenţa cu realitatea a facturilor, chitanţelor şi bonurilor fiscale.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a avertizat, miercuri, ANSVSA, Protecţia Consumatorului, Oficiul Antifraudă şi Autoritatea Naţională a Vămilor că dacă nu implementează un sistem care să oprească importurile de legume şi fructe „de contrabandă”, actualii angajaţi instituţionali vor fi înlocuiţi. „Acum, în faţa dvs le transmit un ultim avertisment celor de la Autoritatea Sanitar Veterinară celor de la Protecţia Consumatorului, Antifrauda şi Vămile, dacă într-un timp foarte scurt nu vor reuşi să realizeze un sistem prin care în România să nu mai intre marfă de contrabandă, mă refer în special la legume şi fructe. Dacă nu vor fi în stare să analizeze fiecare fruct, legumă care intră în România să nu mai intre ceva nesănătos, atunci mai bine să plece acasă sau de unde au venit. Trebuie să reuşim să nu mai existe în România acest standard dublu. anume roşiile bune se păstrează pentru ţările din Vest, iar în România vin roşii proaste şi nesănătoase. E valabil pentru orice legumă, fruct care intră în această ţară”, a declarat Liviu Dragnea. Liderul PSD a mai afirmat că a vorbit cu reprezentanţi ai hypermarketurilor privind controale pe lanţul de producţie şi procesare a fructelor şi legumelor şi se întreba dacă este verificată calitatea transporturilor care ajung cu aceste produse în România.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea