Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Ana Rodean, Mihaela Acatrinei și Gabriel Avram (CS Unirea Alba Iulia), la Campionatul Mondial de Atletism Seniori în USA

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Antrenorul Gabriel Avram, împreună cu mărșăluitoarele Ana Rodean și Mihaela Acatrinei (toți CS Unirea Alba Iulia), fac parte din delegația României ce a plecat luni spre USA, la cea mai importantă competiție altetică a anului, Campionatul Mondial de Seniori, ce va fi găzduită în perioada 15-24 iulie, la Eugene/Oregon.

Efectivul “tricolor” este unul restrâns, compus din 8 sportivi, 6 antrenori și un kinetoterapeut. Deplasarea a fost una istovitoare, cu un drum ce durează peste 20 de ore, pe ruta București – Amsterdam – Portland  – Eugene. Crsta de 35 kilometri marș, în care vor lua startul cele două uniriste, este prevăzută în 22 iulie, ora 6.15 locală (10 ore mai târziu în România). În Eugene, supranumit “orașul atleților”, va fi o competiție grandioasă, cu aproximativ 2000 de participanți din peste 200 de țări, a doua ca importanță la nivel mondial, după Jocurile Olimpice.

Obiectivele noastre sunt legate de timpi, fetele să reușească rezultate cât mai bune, dacă se poate să-și îmbunătățească recordurile personale. Nu se poate vorbi despre clasări pe poziții superioare. Ar fi extraordinar dacă Ana Rodean ar termina între primele 30”, a spus Gabriel Avram.

Prezența celor două mărșăluitoare la aceste Mondiale reprezintă o premieră și pentru cariera reputatului antrenor de marș.

Am mai avut sportive la asemenea nivel, dar niciodată două în același timp. Norica Câmpean a fost la mai multe edții, iar cel mai important rezultat l-a reușit în 2001, la Edmonton, Canada, o clasare pe locul 6”, a menționat Gabriel Avram.

Ana Rodean a fost prezentă în 2017, la Mondialele de la Londra, unde a încheiat pe poziția a 34-a în proba de 20 kilometri (cu SB, 1:34.50), iar pentru Mihaela Acatrinei este o revenire după 8 ani la Eugene, în 2014 reușind locul al 15-lea pe 10.000 de metri, cu record personal, la Campionatele Mondiale de atletism pentru juniori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea