Amical FC Unirea – CS Cisnădie

Fără victorie în amicale, divizionara secundă FC Unirea Alba Iulia va susţine astăzi, de la ora 11.00, cel de-al patrulea meci de verificare al verii, în compania echipei de Liga a 3-a CS Cisnădie (aflată în returul trecut sub comanda lui Mihai Dăscălescu – actualul director sportiv al „alb-negrilor” şi pregătită de Dan Mănăilă). În partida ce va începe la ora 11.00, pe terenul secund al stadionului „Cetate” va fi utilizat şi atacantul ex-unirist Dejan Pecarov (29 ani), ultima dată la Arieşul Turda.
lHimcinschi a revenit ca secund, discuţii cu Marcel Rusu
Antrenorul albaiulian Adorian Himcinschi (tatăl atacantului transferat la Empoli) a acceptat ieri să se alăture „principalului” Gabriel Rotaru, reluându-şi activitatea în calitate de secund. După două luni de când a fost dat afară pentru că nu a acceptat amânarea plăţii datoriilor, Adorian Himcinschi a revenit pe banca tehnică a albaiulienilor, între timp fiul său Fabian ajungând în Italia. „Din punctul meu de vedere nu au existat probleme sau orgolii. Aşa s-a considerat atunci, acum accept cu plăcere să lucrez din nou la Unirea, să colaborăm în continuare”, a spus Himcinschi. De asemenea ieri s-a discutat posibilitatea ca şi Marcel Rusu (până nu demult în staff-ul tehnic al Arieşului Turda) să devină responsabil cu pregătirea portarilor, dar încă nu s-a luat o decizie în acest sens, o altă propunere fiind numele fostului goalkeeper Raul Unchiaş (ce activează în cadrul clubului).
lSub spectrul neprogramării
În aşteptatea banilor cuveniţi pentru Fabian Himcinschi (suma de 100.000 euro ce întârzie să intre în conturile clubului), a unei tranşe financiare ce va fi livrată de sponsorul principal RMGC, sau a concretizării transferului lui Nicuşor Stanciu (uniriştii solicită 300.000 euro, iar FC Vaslui a oferit 200.000 euro), FC Unirea Alba Iulia trăieşte pe muchia supravieţuirii (nou-instalatul preşedinte executiv Ioan Didă a fost la un pas să renunţe). Jucătorii mai aşteaptă încă achitarea a două rate contractuale, iar în plus mai există probleme cu memoriile depuse (restanţele solicitate) de Bucurică (a ajuns la un acord verbal pentru prelungirea înţelegerii), M. Pistol (a solicitat şi să devină liber) şi Negură (ultimul a fost trimis să se pregătească separat). În plus la 31 iulie a devenit scadentă plata celor 54.000 euro către Veljovic, E. Bruno şi Vujadinovic. Din pricina celor trei foşti echipieri în Liga 1, FC Unirea Alba Iulia nu a primit licenţa într-o primă fază şi riscă neprogramarea pentru prima rundă a eşalonului viitor.
Dan HENEGAR

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Le are cu.... 3 august 2011 at 22:54

Unirea a castigat in min.90,foarte greu !!!

Comentariile sunt oprite