Rămâi conectat

Actualitate

Alertă ANM: Disconfortul termic accentuat până joi seară. Temperaturile vor ajunge chiar şi la 36 de grade Celsius

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit ANM, joi va fi cea mai caldă zi a acestei săptămâni, iar temperaturile vor ajunge chiar şi la 36 de grade Celsius, din cauza unul val de căldură care vine din Africa.

Temperaturile resimţite vor fi cu cel puţin zece grade mai ridicate, avertizează meteorologul de la Autoritatea Naţională de Meteorologie, Mihai Timu.

„Vor fi câteva zile cu temperaturi foarte ridicate, mai ales în Europa vestică, pentru că circulaţia aerului este din sector sudic şi favorizează avansul unui aer foarte cald dinspre nordul Africii”, a spus Mihai Timu, conform digi24.ro.

„O parte din acest aer cald se apropie tangenţial şi de România, aşa că de mâine vom vorbi de temperaturi la limita caniculei, 34-35 de grade în Câmpia de Vest, urmând ca joi acest val de căldură să se intensifice. Va fi cea mai caldă zi din această săptămână, în zonele de câmpie aşteptăm frecvent 35, izolat 36 de grade”, a spus meteorologul.

vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic accentuat după-amiaza, când pe arii relativ extinse în zonele de câmpie şi podiş indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi.

Vremea va deveni caniculară miercuri (26 iunie) în Câmpia de Vest, iar joi (27 iunie) în zonele joase de relief. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în sud-est şi la munte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea