Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Alegeri locale Alba: Emilia Oltean, primar la Roşia de Secaş

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Timp de aproape 4 ani, în calitate de primar al comunei Roşia de Secaş, atenţia mea şi investiţiile derulate au vizat toate satele comunei – Roşia de Secaş, Ungurei şi Tău. Educaţia, sănătatea, protecţia socială, dezvoltarea rurală, agricultura, cultura, tradiţiile – sunt doar câteva sectoare de activitate vizate de programul meu investiţional. În fiecare zi, uşa biroului meu este deschisă pentru fiecare cetăţean al comunei. Am avut mereu răbdare să ascult problemele oamenilor şi am căutat împreună cu ei cele mai bune soluţii pentru rezolvarea acestora. Ori de câte ori trebuie să iau o decizie pentru comunitate, mă întâlnesc cu locuitorii comunei şi mă sfătuiesc cu ei.
MI-AM RESPECTAT PROMISIUNILE FAŢĂ DE COMUNITATE
În calitate de primar al comunei Roşia de Secaş, o importantă măsură a fost aceea de a investi în educaţie şi, de asemenea, am venit în sprijinul familiilor sărace. Educaţia roşienilor este asigurată prin cele 3 şcoli şi 3 grădiniţe, cu sprijinul a 20 de cadre didactice şi 4 îngrijitori. Aşa cum ştiu şi locuitorii comunei, am reuşit să înfiinţăm un centru educaţional de zi pentru copii şi un centru de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice. La Centrul educaţional, 25 de copii proveniţi din familii cu venituri reduse primesc în fiecare zi o masă gratuită, o sumă de bani (100 lei/lună pentru rechizite sau haine) şi zilnic, după orele de curs, participă la meditaţii până la ora 18.00. La Centrul de îngrijire a persoanelor vârstnice, am reuşit să asigurăm o masă pe zi pentru 50 de persoane vârstnice din Roşia de Secaş şi Tău. Pe plan cultural, cu grupul folcloric din Roşia de Secaş, am participat la numeroase manifestări şi de fiecare dată am cucerit spectatorii şi am câştigat multe premii. De asemenea, am reuşit să organizăm o expoziţie etnografică în comuna noastră, care a atras numeroşi vizitatori atât din ţară, cât şi din străinătate, cu toţii impresionaţi de exponate. Acestea sunt doar câteva dintre proiectele mele, pe care am reuşit să le pun în practică împreună cu locuitorii comunei.

PROIECTELE MELE PENTRU ROŞIENI
Vă prezint acum câteva dintre obiectivele mele, pe care le-am stabilit împreună cu locuitorii comunei:
lDoresc să finalizăm reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare în toate cele 3 sate ale comunei Roşia de Secaş, investiţie urmată de asfaltarea unor străzi din zona noastră.
lÎnfiinţarea unei cantine sociale la Ungurei, unde să ia masa zilnic 25 de copii din familiile sărace. În cadrul centrului va funcţiona şi un serviciu de îngrijire la domiciliu, destinat vârstnicilor din Ungurei, aşa cum un astfel de centru a fost înfiinţat la Roşia de Secaş şi la Tău. Vârstnicii vor primi pachete cu alimente la domiciliu, iar copiii familiilor sărace vor servi o masă caldă în fiecare zi. Ar mai fi nevoie de o maşină la cantina socială din Roşia de Secaş, necesară pentru transportul alimentelor la domiciliul persoanelor în vârstă.
lRenovarea Şcolii generale din Ungurei şi reînfiinţarea brutăriei de la Roşia de Secaş.
lAsigurarea iluminatul public cu ajutorul panourilor solare – un proiect important pentru comuna noastră, prin care vom reuşi să reducem consumul de energie electrică cu 70 la sută.
lRepararea drumului care face legătura între Ungurei şi Roşia de Secaş şi amenajarea unor trotuare şi rigole la Roşia de Secaş.
Desigur că mai am şi alte proiecte şi dacă locuitorii comunei îmi vor acorda încrederea mă voi lupta pentru ca ele să devină realitate. Şi, pentru că faptele vorbesc, mă adresez dumneavoastră, împreună cu echipa mea de consilieri, pentru a vă cere să-mi acordaţi încrederea unui nou mandat. Iată care este echipa USL care mă va sprijini pentru a-mi onora promisiunile: 1. OLTEAN EMILIA; 2. SÂRBU LĂCRĂMIOARA MARIA; 3. BĂDIŢONIU MARIOARA FELICIA; 4. DAMIAN ILIE; 5. TILEAGĂ IOAN; 6. IONAŞ NICOLAE; 7. MARCU NICOLAE; 8. MĂRGINEAN NICOLAE SORIN; 9. MATEI SILVIA MIOARA; 10. CRISTEA VASILE GRUIA; 11. ŞUFANĂ IOAN; 12. IONAŞ ILIE; 13. HAŞA IOAN; 14. ŞUFANĂ NICOLAE.
Vă aşteptăm, în 10 iunie, să ALEGEŢI OMUL! Vă aşteptăm să votaţi o echipă puternică – echipa USL!

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

ÎMPREUNĂ, PENTRU UN VIITOR MAI BUN!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale Noua lege a pensiilor prevede că stagiul minim de cotizare se va majora în funcție de evoluția speranței de viață din România și va elimina pensia anticipată fără penalizări. Potrivit legii, stagiul minim de cotizare contributiv este de 15 ani […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea