Rămâi conectat

Cultură Educație

„Alcoolul, o alegere greşită” – Proiect local implementat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, în mediul şcolar liceal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, implementează, în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia şi Liceul Teologic Romano-Catolic „Grof Gusztav Karoly” Alba Iulia, proiectul local de prevenire a consumului de alcool denumit „Alcoolul, o alegere greşită, ediţia a II-a”.

Obiectivul general al acestui proiect constă în dezvoltarea abilităţilor personale şi sociale (cunoaşterea şi identificarea modului în care presiunea grupului influenţează comportamentul şi dezvoltarea abilităţilor asertive de refuz) la 150 de elevi din cadrul celor 3 licee din municipiul Alba Iulia, adolescenţi din grupa de vârstă 15-17 ani, prin participarea la activităţi specifice antidrog, în perioada noiembrie 2016 – mai 2017.

Potrivit rezultatelor celui mai recent studiu realizat de Agenţia Naţională Antidrog, privind consumul de alcool, tutun, droguri, utilizarea internetului şi participarea la jocurile de noroc în rândul elevilor de 16 ani, consumul de tutun şi alcool continuă să înregistreze valori ridicate la adolescenţii de 16 ani din România.

Proporţia adolescenţilor de 16 ani care au consumat de-a lungul vieţii vreo băutură alcoolică este de 77,9%, aflându-se în scădere faţă de studiile anterioare şi situându-se în continuare sub media ESPAD în valoare de 80,3%.

De asemenea, în anul 2015, consumul de alcool din ultimele 12 luni înregistrează valoarea de 68,9% şi urmează tendinţa europeană, scăzând faţă de valorile din studiile anterioare, şi plasându-se în continuare sub media ţărilor ESPAD, în valoare de 70,9%.

Consumul de băuturi alcoolice în ultimele 30 zile a înregistrat valori mai reduse în România faţă de 2011 (scăzând de la 49%, la 47%). Valoarea observată în 2015 în România este similară mediei ţărilor ESPAD (47,5%).

Consumul vreunei băuturi alcoolice până la vârsta actuală este de 83,7% în rândul băieţilor (peste media europeană – 81,5%) şi de 72,3% în rândul fetelor (sub media europeană – 79,3%).

Activităţile din cadrul acestui proiect se încadrează în Planul de Acţiune pentru implementarea Strategiei Judeţene Antidrog în perioada 2013-2016 Cap. I. Reducerea cererii de droguri A.1. obiectiv specific 1. Creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber, activitatea 1.5. Dezvoltarea la nivel local de proiecte de informare, educare, conştientizare cu privire la consumul de tutun, alcool, droguri şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, adresate elevilor din învăţământul preuniversitar şi universitar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea