Rămâi conectat

Sport

Albaiulianul Mihai Mincă (CFR Cluj), cel mai bun portar din Liga 1, conform InStat Footbal

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Portarul albaiulian Mihai Mincă (30 de ani) a fost desemnat cel mai bun portar din Liga 1, în ediţia 2014/2015, în urma evoluţiilor avute între buturile echipei CFR Cluj, conform analizei bazate pe datele furnizate de InStat Fotball.Minca CFR Cluj 1
În ancheta publicată pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal, Mincă s-a clasat pe prima poziţie în topul portarilor din primul eşalon, devansându-i pe Pecanha, Arlauskis, Felgueiras sau S. Lung, mult mai bine cotaţi. Ex-uniristul a bifat 1229 de minute între buturile grupării din Gruia, rezultând un indice de 225.

*Mincă: „Recompensă pentru un retur excelent”

Absent în runda inaugurală a noii ediţii, din pricina unei accidentări, Mihai Mincă s-a bucurat după ce a fost nominalizat pe prima poziţie în topul portarilor din Liga 1. „Normal că mă simt excelent pentru această realizare. Am avut un retur bun, din punctul meu de vedere, în care mi-am ajutat foarte mult echipa, ce trecea prin momente critice„, a spus Mincă. „Este o distincţie importantă, una dintre cele mai importante ale carierei. Am simţit în partea secundă a campionatului că realizez un sezon bun, dar pe undeva nu credeam că o să fiu primul în top. Practic pot spune că în ultimele luni m-am remarcat şi în acelaşi timp, CFR Cluj a depăşit perioada nefastă”, a încheiat jucătorul albaiulian.
InStat Football și Liga Profesionistă au semnat un parteneriat de colaborare anul trecut în luna octombrie. Specializată în analiza amanunțită a meciurilor, InStat Football pune la dispoziția cluburilor din Campionatul Național Liga 1 întreaga sa experiență în domeniu, oferind la finele fiecărei etape statistici detaliate privind activitatea fiecărui jucător și a fiecărei echipe în ansamblu.
Dar iată sinteza subiectului publicat pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal:

InStat a realizat de asemenea o analiză la finalul ediției trecute de campionat, stabilind pe baza coeficienților care au fost cei mai buni jucători pe posturi, care au fost cei mai buni pasatori, recuperatori (atac și apărare), care dintre ei au driblat mai bine sau au greșit mai mult.

Site-ul LPF vă prezintă astăzi situația portarilor. Conform coeficieților InStat Footbal, Mihai Mincă (CFR Cluj) are cele mai bune cifre din Liga 1 în cele 1229 de minute jucate.

Iată clasamentul primilor zece portari:

1. Mincă (CFR) – 225 (1229 min)

2. Pecanha (Petrolul) – 223 (2940 min) 

3. Arlauskis (FC Steaua) – 221 (2338 min) 

4. Mario Felgueiras (CFR) – 216 (1611 min) 

5. Marc (Dinamo) – 216 (2220 min) 

6. Lung (Astra) – 212 (2941 min) 

7. Bornescu (Rapid) – 204 (1334 min) 

8. Grahovac (CSMS Iași)- 204 (1912 min) 

9. Matache (Concordia) – 202 (1805 min)

10. Veselovsky (U Cluj) – 202 (2244 min)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea