Rămâi conectat

Actualitate

Alba Iulia și Sebeș, pe traseul „Transilvania Train” 2019

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba Iulia și Sebeș, pe traseul „Transilvania Train” 2019.

Pe traseul celei de treia călătorii a „Transilvania Train”, primul tren turistic din România, care va pleca din Brașov, au fost incluse și localitățile Alba Iulia și Sebeș. Turiștii cu dare de mână vor sosi individual în orașul de sub Tâmpa, unde vor fi cazați la un hotel de 4 stele și vor beneficia de un cocktail.

Pe 27 iunie, la ora 9.00, în sunetul fanfarei, călătorii se vor îmbarca în tren din Gara Brașov, iar la orele prânzului vor sosi în Stația CFR Mureni, localitate unde vor vizita bisericile fortificate din Saschiz, Viscri, Criț, Bunești și Meșendorf. Turiștii vor ajunge apoi la Criț, la Casa Kraus, fosta casă parohială. După-amiază, trenul va pleca spre Sighișoara, unde va avea loc un tur nocturn al cetății. În cursul dimineții de 28 iunie, garnitura feroviară va porni din Sighișoara spre Mediaș, oraș în care turiștii vor participa la activități și ateliere meșteșugărești, iar seara trenul va pleca din Copșa Mică spre Alba Iulia.

Pe 29 iunie, în cursul dimineții, va fi efectuat un tur al Cetății Alba Carolina, iar apoi „Transilvania Train” se va deplasa spre Müllbach-ul medieval sau Sebeșul de azi. Aici, Biserica Evanghelică Sebeș își va deschide porțile, iar turiștii vor asista la un concert de orgă, produsă în 1893.

Ziua va continua cu un eveniment gastronomic: rețete de bucate transilvănene, gătite cu bere. Spre seară, pasagerii vor ajunge la Sibiu. Pe 30 iunie, după un concert de viori și violine, trenul va porni către Cetatea Făgărașului, iar apoi, în cursul după-amiezii, spre Brașov, punctul final al călătoriei.

Tarifele la Transilvania Train pornesc de la 900 de euro pentru un pachet single și pot ajunge la 1.950 de euro, pentru un grup format din doi adulți, un copil de până la 4 ani și un copil cu vârsta cuprinsă între 4 și 14 ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea