Alba Iulia – punct de plecare în Turul Ciclist al României, reluat în 2018 în cinstea Centenarului Unirii

Alba Iulia – punct de plecare în Turul Ciclist al României, reluat în 2018 în cinstea Centenarului Unirii

Ministerul Tineretului și Sportului a luat decizia de a relua anul viitor organizarea Turului Ciclist al României, competiție întreruptă în urmă cu 4 ani. Și pentru că 2018 este Anul Centenarului Unirii, Turul Ciclist al României va avea ca punct de start Alba Iulia iar linia de finish va fi la București.

ELIT

Citește și: cum va arăta Monumentul Marii Uniri de la Alba Iulia

“Turul Ciclist al României este un proiect extraordinar la care ţin foarte mult, pentru că va îmbina sportul şi cultura în anul Centenarului. (…) Sunt 100 de ani de la Marea Unire şi încercăm prin Turul Ciclist să unim regiunile României. Îmi doresc de asemenea ca la fiecare finiş al cicliştilor să organizăm şi un eveniment cultural”, a spus  fostul minist al Tineretului și Sportului, Marius Dunca. Competiția se va desfășura în luna septembrie, în perioada 18 – 23, și are toate șansele să fie preluată și transmisă de Euro­sport.

Cicliștii vor pleca la drum din Alba Iulia, oraș simbol al Marii Uniri, și vor trece prin Blaj, Sibiu, Făgăraș, Râșnov, Brașov, Târgu Secuiesc, Mărășești, Focșani, Buzău, Ploiești, Târgoviște, înainte de a ajunge în capitală. Prima ediție a Turului României a avut loc în 1910.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...