Rămâi conectat

Sport

„Alb-negrii” la mâna lui Falub!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

După o pauză de două runde, răstimp în care a acumulat 3 puncte la „masa verde”, situaţie care i-a permis să părăsească ultimul loc al seriei vestice, FC Unirea Alba Iulia îşi dispută şansele de menţinere în eşalonul secund în două jocuri consecutive pe „Cetate”, cu ACS MU Poli Iaşi şi UTA Arad. Partida de sâmbătă, 21 mai contează pentru runda a 28-a a Ligii a 2-a şi aduce în faţa „alb-negrilor” liniştita grupare din Copou, condusă de Adrian Falub. Victoria reprezintă o condiţie obligatorie în ecuaţia evitării retrogradării pentru amfitrioni, care se regăsesc în faţa unui examen decisiv. Tehnicianul clujean are cu siguranţă o sete de revanşă faţă de formaţia din Cetatea Marii Uniri, cu care a promovat acum doi ani, în mai 2009, în elita fotbalului autohton, pentru a fi îndepărtat de la cârma echipei după 20 de etape petrecute în Liga 1, fatal fiindu-i un eşec tocmai la Iaşi! „Ne aşteaptă o partidă dificilă la Alba Iulia, gazdele au mare nevoie de puncte, au o motivaţie în plus faţă de noi pentru că o înfrângere i-ar trimite în eşalonul terţ. Îmi pare rău de situaţia lor, cunosc foarte bine Unirea, ştiu că dispune de mulţi tineri şi că a învins Petrolul Ploieşti fără drept de apel. Aparent pentru propria echipă pare o dispută fără prea mare importanţă, însă mi-aş dori să încheiem campionatul în primele 5 locuri”, a precizat ieri Adrian Falub.
lI-a înţepat în tur
La finele jocului din toamnă câştigat categoric de moldoveni cu 4-0, Adrian Falub nu a scăpat prilejul să trimită săgeţi spre fosta sa formaţie. „Le-am prevăzut unde o să ajungă. Am pus mult suflet acolo, am mulţi prieteni, însă nu pot să tac atunci când văd că sunt atacat că am făcut 14 puncte la Alba. Domnul Sarmeş se pare că se pricepe foarte bine la fotbal, dar am impresia că acum au mai puţine puncte decât am făcut eu, care am şi promovat Unirea. Păcat că unii nu ştiu să aprecieze munca”, a declarat atunci Falub. ACS MU Poli Iaşi n-a pierdut de 4 jocuri oficiale şi are trei victorii consecutive, în vreme cu uniriştii n-au mai înscris de 6 partide, serie în care au adunat doar două puncte! În plus, jucătorii ieşeni îşi vor încasa primele restante din tur doar dacă vor termina stagiunea în primele 5 locuri şi implicit nu se vor preda facil…
lC. Cristea lipseşte
Pe lista absenţilor albaiulieni sunt Bucurică, M. Pistol, T. Stan, Negură, Bălaş şi C. Cristea, ultimul nerefăcut complet. „Ţinând cont de situaţia în care ne regăsim şi rezultatele anterioare negative, este un meci foarte important pentru noi. Avem un avantaj moral pentru că nu mai suntem pe ultimul loc, am ajuns deasupra liniei salvatoare, dar trebuie să ne câştigăm jocurile de pe teren propriu”, a spus antrenorul Gabriel Rotaru, ce a apărat buturile uniriste în tur. „Vrem să adunăm 6 puncte în partidele următoare de la Alba Iulia pentru a nu sta la mâna nimănui. Eu personal n-am nimic de împărţit cu Falub, mi-a fost antrenor pe prima scenă, am şi promovat în Liga 1, dar acum ne aflăm în faţa unui examen hotărâtor pentre Unirea”, a conchis „principalul” unirist ce a înregistrat 3 eşecuri de la preluarea formaţiei.
Echipa probabilă: Pascal – Bâlu, Y. Camara, Potopea, Al. Giurgiu – Spătaru, Pleniceanu, N. Stanciu, Boboc – S. Mureşan, Ad. Câmpeanu lArbitri Teodora Albon (Cluj), M. Bălan (Dej), E. Cristea (Arad), rezervă Cl. Ştefănuţi (Bistriţa); observatori C. Pantea (Oradea), P. Mehedinţu (Timişoara).
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSU Alba Iulia, remiză externă în amicalul cu ACS Mediaș

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSU Alba Iulia reușit o remiză externă în amicalul cu ACS Mediaș, scor 1-1 (1-1), confruntare între două echipe cu pretenții în eșalonul terț. CS Universitar Alba Iulia a remizat, scor 1-1 (1-1), în penultima repetiție înaintea startului sezonului, în jocul cu ACS Mediaș, colegă în Seria 9. Vizitatorii au punctat primii prin reușita lui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea