Rămâi conectat

Sport

„Alb-negrii” au iarăşi probleme de lot

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

George Ciorceri şi Marcel Rusu împotriva fostei echipe

    Dacă Stelian Gherman se va afla întâia oară din carieră în postura de oponent al formaţiei din oraşul natal, sentimentele învăluie şi banca tehnică a turdenilor. George Ciorceri şi Marcel Rusu, antrenorii ce conduc Arieşul Turda au activat în trecut la Unirea Alba Iulia, Ciorceri preferându-l secund pe albaiulian după ce a preluat frâiele „vulturilor roşii” începând din etapa a 5-a. „Pentru noi orice joc este unul capital, există presiunea lipsei de puncte şi a poziţiei din clasament. Alba Iulia este casa mea, simt respect pentru Unirea şi mi-aş dori ca în acest meci, unul deschis oricărui rezultat, cel mai bun să câştige”, a apreciat Marcel Rusu, acesta aflându-se la un mic pas înaintea campionatului de a „prinde” staff-ul tehnic al „alb-negrilor” ca şi responsabil cu pregătirea portarilor. Rusu a mai fost în postura de oponent al Unirii începând din 2005, în perioadele petrecute la FCM Reşiţa şi Arieşul, la ultima partidă directă, la Turda, scor 0-0 (25 septembrie 2010) îndeplinind chiar rolul „principalului”.

„N-am resentimente faţă de Alba”
7 etape a stat Ciorceri la Unirea, debut cu un 0-0 la Turda în stagiunea 2007-2008, un bilanţ ce a cuprins 3 victorii, un egal şi 3 eşecuri. Rămas în memoria colectivă după un şocant 2-3 la Deva (albaiulienii aveau 2-0 în minutul 58), Ciorceri a fost înlocuit de Aurel Şunda, în acel mandat tehnicianul avându-l elev pe Mihai Dăscălescu (actualul preşedinte unirist). „N-am niciun resentiment faţă de Unirea, deşi în momentul când am fost demis eram în grafic. Parcursul actual al fostei echipe este surprinzător, ţinând cont că sezonul precedent a fost unul agitat”, a afirmat Ciorceri. „Am studiat Unirea, dar nu dezvălui secretele descoperite. Pentru noi, indiferent cu cine jucăm următorul meci este capital. Suntem într-o situaţie pe muchie de cuţit şi avem nevoie de puncte ca de aer”, a încheiat tehnicianul în vârstă de 56 ani.

Criza de efectiv continuă, Bălu nu joacă!
În al doilea meci consecutiv, Gherman se loveşte de o criză de efectiv, ultimul pe lista absenţilor fiind Sorin Bălu. „Am dureri la genunchiul drept, este o entorsă, fără a fi afectate ligamentele. Trebuie să mai fac un RMN pentru a afla exact gravitatea accidentării”, a spus jucătorul de bandă dreapta. Cum şi Cornel Cornea este suspendat, tehnicianul unirist trebuie să improvizeze din plin pe flancurile liniei de mijloc. În ultima rundă a turului nu vor evolua Ciofu şi C. Cornea (cartonaşe roşii), Bucurică, G. Petcuţ, Cl. Oara, Bălu şi I. Grozav (accidentaţi), consemnându-se reintrările fundaşilor Y. Camara şi Potopea. De semnalat că în ultimele două jocuri FC Unirea a adunat un punct şi a coborât pe locul al 5-lea, problemele de natură financiară afectând moralul elevilor lui Gherman. Altfel, transferat în septembrie la FC Vaslui, albaiulianul Nicuşor Stanciu ar putea ajunge la Dinamo, ce vrea să profite de situaţia moldovenilor, ce n-au înregistrat încă transferul şi au restanţe la internaţionalul de tineret.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea