Aiudeanul Raul Șteau, rezervă în Serie A, la partida Napoli – Sassuolo 0-2

Mijlocașul aiudean Raul Șteau, fotbalist în vârstă de 19 ani (împliniți în aprilie), a fost pe banca de rezerve a oaspeților în Serie A, la întâlnirea Napoli – US Sassuolo, scor 0-2, surpriza rundei a 6-a în Italia!

Antrenorul Roberto de Zerbi s-a deplasat pe “San Paolo” fără o mulțime de jucători importanți, de această conjunctură profitând internaționalul român de juniori, ce a preluat tricoul cu numărul 28. În distribuția vizitatorilor s-a regăsit și Vlad Chiricheș, ce a jucat excelent în defensivă împotriva fostei sale echipe. Chiar dacă debutul în Serie A s-a amânat, pentru Raul Șteau acest joc reprezintă o bornă extrem de importantă a carierei. În ianuarie 2019, fotbalistul din Alba a semnat un contract valabil două sezoane și jumătate cu US Sassuolo, după ce s-a antrenat aproximativ 3 luni cu gruparea din Peninsulă, mutarea fiind intermediată de impresarul Cătălin Sărmășan.

Elit ELIT

US Sassuolo este pe locul secund în Serie A, după 6 etape, fără a cunoaște gustul eșecului, cu 14 puncte acumulate (4 victorii și două egaluri), având cea mai bună ofensivă a sezonului, cu 18 reușite. “Verzi-negrii” se păstrează astfel într-o companie selectă, alături de celebrele AC Milan și Juventus Torino, în grupul echipelor neînvinse în acest sezon. Aiudeanul Raul Şteau a plecat de la Viitorul Abrud, a ajuns la Viitorul Cluj-Napoca şi a mai fost legitimat la Centrul de Excelenţă “Tricolor 11” Deva, căutând diverse variante pentru a pleca în străinătate. Coleg de club îi este un alt fotbalist promițător din Alba, zlătneanul Andrei Mărginean, cel care în decembrie 2019 a fost, la rându-i rezervă la echipa “mare” în partida din Cupa Italiei, Sassuolo – Perugia.

În acest context să mai menționăm faptul că în campionatul Ungariei, în duelul etapa a 9-a, dintre fosta și actuala echipă a albaiulianului Gheorghe Grozav, Kisvarda a învins cu 1-0 (0-0), pe teen propriu, pe DVTK. Gicu Grozav a evoluat până în minutul 67, iar portarul Mihai Mincă a rămas rezervă la gazde. Kisvarda are 13 puncte și e pe poziția a 5-a, iar DVTK se situează pe ultimul loc, cu 7 puncte, o victorie și 4 eșecuri în ultimele 5 întâlniri.

Dan HENEGAR