Rămâi conectat

Sport

Aiudeanul Raul Șteau, rezervă în Serie A, la partida Napoli – Sassuolo 0-2

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mijlocașul aiudean Raul Șteau, fotbalist în vârstă de 19 ani (împliniți în aprilie), a fost pe banca de rezerve a oaspeților în Serie A, la întâlnirea Napoli – US Sassuolo, scor 0-2, surpriza rundei a 6-a în Italia!

Antrenorul Roberto de Zerbi s-a deplasat pe “San Paolo” fără o mulțime de jucători importanți, de această conjunctură profitând internaționalul român de juniori, ce a preluat tricoul cu numărul 28. În distribuția vizitatorilor s-a regăsit și Vlad Chiricheș, ce a jucat excelent în defensivă împotriva fostei sale echipe. Chiar dacă debutul în Serie A s-a amânat, pentru Raul Șteau acest joc reprezintă o bornă extrem de importantă a carierei. În ianuarie 2019, fotbalistul din Alba a semnat un contract valabil două sezoane și jumătate cu US Sassuolo, după ce s-a antrenat aproximativ 3 luni cu gruparea din Peninsulă, mutarea fiind intermediată de impresarul Cătălin Sărmășan.

US Sassuolo este pe locul secund în Serie A, după 6 etape, fără a cunoaște gustul eșecului, cu 14 puncte acumulate (4 victorii și două egaluri), având cea mai bună ofensivă a sezonului, cu 18 reușite. “Verzi-negrii” se păstrează astfel într-o companie selectă, alături de celebrele AC Milan și Juventus Torino, în grupul echipelor neînvinse în acest sezon. Aiudeanul Raul Şteau a plecat de la Viitorul Abrud, a ajuns la Viitorul Cluj-Napoca şi a mai fost legitimat la Centrul de Excelenţă “Tricolor 11” Deva, căutând diverse variante pentru a pleca în străinătate. Coleg de club îi este un alt fotbalist promițător din Alba, zlătneanul Andrei Mărginean, cel care în decembrie 2019 a fost, la rându-i rezervă la echipa “mare” în partida din Cupa Italiei, Sassuolo – Perugia.

În acest context să mai menționăm faptul că în campionatul Ungariei, în duelul etapa a 9-a, dintre fosta și actuala echipă a albaiulianului Gheorghe Grozav, Kisvarda a învins cu 1-0 (0-0), pe teen propriu, pe DVTK. Gicu Grozav a evoluat până în minutul 67, iar portarul Mihai Mincă a rămas rezervă la gazde. Kisvarda are 13 puncte și e pe poziția a 5-a, iar DVTK se situează pe ultimul loc, cu 7 puncte, o victorie și 4 eșecuri în ultimele 5 întâlniri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urme dispute dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, câștigate la o diferență de un gol, surpriza fiind înregistrată la Unirea, unde […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea