Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Aiudeanca Alexia Mărginean, un trofeu și o finală la primele turnee din 2021

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alexia Iulia Mărginean, talentata jucătoare de tenis de câmp originară din Aiud, a reușit rezultate excelente în debutul noului an. Legitimată la Dinamo București, Alexia Mărginean a disputat finalele la cele două turnee la care a participat, Trofeul Marc (Cluj-Napoca) și Cupa Dinamo (București), ambele de categorie de vârstă superioară, Under 18.

Un lucru remarcabil pentru tenismena care va împlini doar 15 ani în data de 16 mai, grație acestor rezultate fiind inclusă în continuare în lotul național Under 16 al României.

La turneul desfășurat la Cluj-Napoca, Alexia s-a clasat pe locul întâi, după ce a trecut în finală de jucătoarea Patricia Goina (CSM Oradea) cu scorul 6-0, 6-2, în precedentele partide impunându-se în fața altor două jucătoare, Ioana Lung (Palatul Copiilor Zalău), scor 7-5, 6-4; respectiv Ana Maria Hosu (CSU Tg. Mureș) – scor 6-1, 6-2. În turneul din capitală, sportiva din Alba, deși nu figura în primii 8 capi de serie, a ajuns în ultimul act, după alte trei succese: cu Daria Alexia Tudor (Tenis Con Slobozia) – dublu 6-1; cu Andreea Onițoiu (TC Victor) – iarăși un dublu 6-1, în sferturile de finală; cu Sara Pistol (ATC Elite Tg. Jiu) – scor 7-6 (4), 6-3) – în semifinale, fiind învinsă în finală de Eva Ionescu (ACS Curtea de Argeș), scor 3-6, 1-6.

Turneul desfășurat la Cluj a fost primul pe care Alexia Mărginean l-a disputat după 7 luni de pauză din cauza unei accidentări serioase la umăr venită în urma meciurilor jucate la Campionatul Național De Vară Under 16 din anul precedent unde a obținut locul 4.

Anul 2020 a fost un an foarte dificil din toate punctele de vedere, atât din pricina pandemiei, cât și accidentării la umăr, care au necesitat regândirea întregului program de pregătire. În perioada iulie 2020 – ianuarie 2021 Alexia a trebuit să fie atentă atât la recuperarea umărului, cât și la pregătirea fizică și tehnică pentru ca după refacerea completă să poată relua antrenamentele la potențial 100 la sută”, a declarat Ovidiu Mărginean, tatăl sportivei.

Anul 2021 se anunță a fi un an dificil atât din prisma faptului că Alexia va susține în acest an examenul de Evaluare Națională, cât și a situației existentă la nivel internațional care determină schimbarea continuă a calendarului competițional.

Perspectivele anului 2021 sunt rezervate deoarece Alexia va trebui să se concentreze și pe școală fiindcă o accidentare serioasă, cum a fost cea de la umăr, poate să îți schimbe destinul. După ce se finalizează examenul, dacă va fi ferită de accidentări, și dacă se va implica și va munci la fel, consider că va reuși să joace tenis la un nivel foarte bun”, a concluzionat Ovidiu Mărginean.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea