Aiudeanca Alexia Mărginean, un trofeu și o finală la primele turnee din 2021

Alexia Iulia Mărginean, talentata jucătoare de tenis de câmp originară din Aiud, a reușit rezultate excelente în debutul noului an. Legitimată la Dinamo București, Alexia Mărginean a disputat finalele la cele două turnee la care a participat, Trofeul Marc (Cluj-Napoca) și Cupa Dinamo (București), ambele de categorie de vârstă superioară, Under 18.

Un lucru remarcabil pentru tenismena care va împlini doar 15 ani în data de 16 mai, grație acestor rezultate fiind inclusă în continuare în lotul național Under 16 al României.

ELIT

La turneul desfășurat la Cluj-Napoca, Alexia s-a clasat pe locul întâi, după ce a trecut în finală de jucătoarea Patricia Goina (CSM Oradea) cu scorul 6-0, 6-2, în precedentele partide impunându-se în fața altor două jucătoare, Ioana Lung (Palatul Copiilor Zalău), scor 7-5, 6-4; respectiv Ana Maria Hosu (CSU Tg. Mureș) – scor 6-1, 6-2. În turneul din capitală, sportiva din Alba, deși nu figura în primii 8 capi de serie, a ajuns în ultimul act, după alte trei succese: cu Daria Alexia Tudor (Tenis Con Slobozia) – dublu 6-1; cu Andreea Onițoiu (TC Victor) – iarăși un dublu 6-1, în sferturile de finală; cu Sara Pistol (ATC Elite Tg. Jiu) – scor 7-6 (4), 6-3) – în semifinale, fiind învinsă în finală de Eva Ionescu (ACS Curtea de Argeș), scor 3-6, 1-6.

Turneul desfășurat la Cluj a fost primul pe care Alexia Mărginean l-a disputat după 7 luni de pauză din cauza unei accidentări serioase la umăr venită în urma meciurilor jucate la Campionatul Național De Vară Under 16 din anul precedent unde a obținut locul 4.

Anul 2020 a fost un an foarte dificil din toate punctele de vedere, atât din pricina pandemiei, cât și accidentării la umăr, care au necesitat regândirea întregului program de pregătire. În perioada iulie 2020 – ianuarie 2021 Alexia a trebuit să fie atentă atât la recuperarea umărului, cât și la pregătirea fizică și tehnică pentru ca după refacerea completă să poată relua antrenamentele la potențial 100 la sută”, a declarat Ovidiu Mărginean, tatăl sportivei.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Anul 2021 se anunță a fi un an dificil atât din prisma faptului că Alexia va susține în acest an examenul de Evaluare Națională, cât și a situației existentă la nivel internațional care determină schimbarea continuă a calendarului competițional.

Perspectivele anului 2021 sunt rezervate deoarece Alexia va trebui să se concentreze și pe școală fiindcă o accidentare serioasă, cum a fost cea de la umăr, poate să îți schimbe destinul. După ce se finalizează examenul, dacă va fi ferită de accidentări, și dacă se va implica și va munci la fel, consider că va reuși să joace tenis la un nivel foarte bun”, a concluzionat Ovidiu Mărginean.

Dan HENEGAR

Te-ar putea interesa și:

CS Ocna Mureș, repetiție reușită înaintea returului: a câștigat “triunghiularul” cu Sticla Arieșul Turda și Someșul Dej

CS Ocna Mureș s-a impus în ultimele teste înaintea returului, impunându-se într-un triunghiular la Turda, cu Sticla Arieșul și Someșul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

După un an 2020 în “alb” și “negru”, Daniel Nicula vrea să plece de la Gaz Metan Mediaș pentru a juca mai mult

Pentru Daniel Nicula, puștiul minune crescut la Așezământul Social “Sf. Ghelasie” din Stremț, anul 2020 a fost unul cu lumini… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Industria Galda de Jos – șanse minime de a primi finanțare de la consilierii locali în acest an | Divizionara terță, foarte aproape de abandonul competițional, după aproape 7 ani!

Se prefigurează o iarnă amară pentru Industria Galda de Jos! Conform unor informații neoficiale deocamdată, aleșii locali nu intenționează să… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Ovidiu Pănăzan (powerlifting), pentru al șaselea an consecutiv desemnat cel mai bun antrenor din Alba la secțiunea sporturi neolimpice

Gala Sportului Județean 2020, una derulată doar în mediul online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, i-a adus… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro