Rămâi conectat

Sport

Academia de Fotbal Optimum Alba Iulia, rezultate excelente la Turneul Campionilor 2021 de la Brașov

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cursul săptămânii trecute s-a disputat, sub Tâmpa, Turneul Campionilor 2021, competiție dedicată fotbalului juvenil și disputată în condiții de siguranță. cu respectarea normelor sanitare în vigoare. La startul turneului adresat copiilor din generațiile 2006-2014 s-au aliniat și două echipe din municipiul reședință de județ, Academia Optimum Alba Iulia – singura participantă la toate grupele de vârstă – și “GT” Sport Alba Iulia.

Optimum Alba Iulia a obținut rezultate remarcabile, după cum urmează: *locul întâi la grupa 2014; *locul al doilea după trei finale jucate, la grupele 2010-2011-2012, meciuri pierdute în fața unor adversari redutabili, Dacia Chișinău (2010 și 2012) și Kinder Brașov (2011), reușindu-se victorii împotriva reprezentantelor unor formații din prima ligă, Dinamo București și FC Voluntari.

De asemenea, GT Sport Alba Iulia, la prima prezență la o competiție națională, a participat la categoriile de vârstă 2009, 2011 și 2013, reușind două locuri patru și un loc cinci.

O mămică de campion, părinte al unui jucător de la Optimum Alba Iulia, a împărtășit câteva impresii după experiența trăită la Turneul Campionilor, idei pe care le prezentăm în cele ce urmează.

Am trăit săptămâna aceasta, alături de copilașii noștri, niște emoții de nedescris. Doar acum am realizat ce înseamnă sportul: sunt activi, devin implicați și dedicați unui target, se automotivează și sunt învățați să facă asta de către antrenor, învață de mici cum stă treaba cu munca în echipă, descoperă disciplina și puterea unei echipe și își canalizează atenția spre a construi ceva pe o structură solidă, învățând cu responsabilitate că rezultate frumoase se obțin doar muncind. Îi felicit și mă înclin în fața părinților care sunt alături (dar alături, pe bune, nu doar declarativ) de copiii lor ÎN SPORT, la toate competițiile, care sunt alături de ei acolo unde trebuie, care îi îndeamnă să se ridice de pe canapea și care investesc emoție, timp și bani și nu în ultimul rând, susținere necondiționată. Îi felicit pe toți cei care sprijină sportul și desfășurarea oricăror competiții, fie că sunt persoane fizice, sponsori, reprezentanți sau conducători ai instituțiilor municipale sau județene. Și nu în ultimul rând, îmi scot pălăria în fața antrenorilor și staff-ului acestui club, mic la stat, mare la sfat, care pe lângă munca extraordinară și-au asumat responsabilitatea de părinți ai unor copii instituționalizați, îi ghidează și îi sprijină fără să aștepte nimic în schimb


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea