Proteste la Cugir

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

    Aşa cum anticipam în reportajul precedent, ziua de sâmbătă avea să constituie un nou episod consacrat protestelor organizate la Cugir. În jurul orei 17.30, un număr redus de cugireni au început să se strângă pe platoul din faţa Catedralei ”Adormirea Maicii Domnului” iar până la orele 18:00 -18:30 efectivul protestatarilor s-a ridicat la circa 200 de persoane. În mare parte cei prezenţi au fost tineri, un grup de revoluţionari ai Asociaţiei „21 Decembrie 1989″ în frunte cu preşedintele Liviu Bulzan şi vicele Ioan Cristea, precum şi câţiva pensionari şi lotul de fotbal CSO Cugir, care reprezintă în campionat primăria locală. N-au lipsit de la miting membri şi simpatizanţi ai PNL, ai căror lideri au preferat să nu se amestece cu mulţimea, asistând la eveniment de pe tuşă.
Protestatarii înarmaţi cu pancarte, steaguri şi celebrul portret, caricatura preşedintelui Băsescu, au scandat lozinci de genul ”Jos Băsescu”, „Jos guvernul Boc”,  ”Vrem anticipate”, ”Nu vă fie frică şi Băsescu pică”. Unul dintre revoluţionari a amuzat asistenţa prin lozinci de genul „Jos Ceauşescu” şi „Jos Iliescu”. În jurul orei 19:00, coloana a plecat în marş pe bulevardul Alexandru Sahia strigând: „Nu staţi la balcoane că muriţi de foame”, ”Jos Băsescu” şi ”Jos guvernul”, după care s-au întors în faţa Catedralei unde slujba de vecernie abia se săvârşise. (C.P.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

3 Comentarii

amadeus 30 ianuarie 2012 at 14:40

lui domnul bulzan ii e frica ca moare de foame ca nu mai poate face afaceri cu biletele la mare unde duce contra unor sume de bani si pe cei care nu au dreptu , sau ii este frica ca nu isi termina casa [ fostul abator cindeni ] vedeti cum a rasarit o vila ca in povesti doar in citeva luni , oare cit ii vor mai suferi cugireni pe acesti mirsavi care nu au facut nimic pentru acest oras si mai au curajul saiese in fata multimi sa tina lecti de patriotism

ovidiu 31 ianuarie 2012 at 11:46

cred ca postacii pdl din Alba au inceput manipularea,inspaimantati ca isi pierd afacerile de sute de milioane de euro!@
o sa vedeti in zilele si saptamanile urmatoare ofensiva lor,dar nu mai aui sanse decat sansa porcului de Craciun.
Asa sa-i ajute Dumnezeu precuim au facut ei pentru popor si Tara!

Lozinci 2 februarie 2012 at 12:06

Lozincile se scandeaza si online pe „lozinci (punct) ro”. Intra si tu, citeste-le, sau trimite lozinci noi!

Comentariile sunt oprite