Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

A doua şansă pentru copiii din Cugir proveniţi din familii defavorizate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

La Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2 Cugir a avut loc miercuri lansarea proiectului „Educaţia, şansa noastră pentru viitor”, un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Sloganul acestui program este „Investeşte în oameni”, beneficiarul proiectului fiind Asociaţia GEDEON. După cum ne spunea Cosmin Pienar – preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltarea Comunitară a Romilor Cugir, coordonator al proiectului, demersul are drept scop prevenirea şi corectarea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii prin adoptarea unor strategii, planuri de acţiune şi programe în domeniul educaţiei. Grupul ţintă îl reprezintă 120 de elevi, copii proveniţi din familii defavorizate, care vor fi selectaţi şi implicaţi într-un program de tip „A doua şansă” cărora le vor fi acordate burse pe o perioadă de 10 ani. Elevii implicaţi în programul „Şcoală după şcoală” vor primi subvenţii de câte 192 lei/lună, timp de 4 semestre, alocaţii acordate pentru a îmbunătăţi condiţiile de trai necesare unei educaţii de calitate. Persoanele implicate în programul de tip „A doua şansă” vor beneficia de subvenţii de 320 lei/lună timp de 4 semestre.
La eveniment au luat parte reprezentanţii Asociaţiei „Gedeon” – Mihai Grigore şi Cristina Popoviciu, asistenta coordonatoare Adriana Frăţilă, directorul Şcolii generale nr. 2 Gabriela Lupu, cadre didactice şi părinţi ai copiilor cuprinşi în program. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea