Rămâi conectat

Cultură Educație

272.169 de apeluri la 112, anul trecut în Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La dispeceratul din Alba a Sistemului Unic pentru Apeluri de Urgenţă au fost înregistrate anul trecut 272.169 de solicitări, majoritatea din partea persoanelor a căror viaţă sau integritate corporală a fost pusă în pericol din cauza accidentelor, a incendiilor, scandalurilor sau a diverselor boli. Cel mai mare număr de apeluri a fost înregistrat anul trecut în ianuarie – 27.113 şi cel mai mic în septembrie – 18.358.
În 11 februarie 2011 este marcată Ziua Europeană 112 şi aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea numărului european de urgenţă 112. Acest număr este comun pentru toate cele 27 de ţări ale Uniunii Europene şi este utilizat pentru a contacta gratuit serviciile de urgenţă.
Deşi există zeci de numere de urgenţă în cadrul Uniunii Europene, 112 este unicul număr de urgenţă care poate fi folosit pentru a contacta serviciile de urgenţă (ambulanţă, pompieri şi poliţie) în orice ţară din UE. Din păcate, la 20 de ani după crearea sa, încă 3 din 4 europeni nu cunosc că 112 este numărul de urgenţă disponibil la nivel european.
Cu prilejul Zilei Europene a Numărului Unic, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale organizează în toate Dispeceratele 112 din România, inclusiv în Alba, vizite ale elevilor. Copiilor le vor fi explicate importanţa şi utilitatea Numărului Unic European de Urgenţă 112 şi modul corect de apelare. Elevii vor primi materiale educative şi de informare referitoare la numărul 112.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea