Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

2011 sau anul viselor transformate în realitate în powerliftingul românesc

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

    Printre noi sunt oameni care ridică probleme, oameni care ridică din umeri dar şi câţiva, puţini ce-i drept care ridică greutăţi. Pentru noi 2011 a reprezentat anul obţinerii primelor rezultate internaţionale notabile, a reprezentat anul atingerii unor performanţe care ne-au dat încredere pentru ceea ce urmează. Powerliftingul românesc a reuşit să impună nume precum Carmen Pârva sau Bogdan Onolov într-o lume în care concurenţa pentru medalii nu e doar o poveste. În 2011 am reuşit, spre bucuria tuturor celor care înţeleg nevoia de performanţă în acest sport să participam la fiecare competiţie prevăzută de calendarul internaţional, devenind astfel o ţară în care organizarea powerliftingului permite crearea unui nivel ridicat de aşteptare cu privire la obţinerea unor performanţe notabile.
Trebuie să spunem că anul trecut numărul celor care practică în mod organizat şi recunoscut acest sport a crescut exponenţial demonstrându-se astfel potenţialul pomenit mereu de federaţia română de profil. În sens statistic, în 2011 FRP a reuşit să organizeze toate competiţiile prevăzute în calendar, deşi ştim  cât de greu se finanţează astfel de evenimente sportive. A fost de fapt anul în care am transmis un mesaj foarte clar, acela că putem şi ştim să ne ţinem de cuvant. Am vorbit despre performanţă şi am obţinut la nivel internaţional medalii de aur, argint şi bronz, am creat competiţii în care comunităţi întregi s-au comportat ca un organism social sănătos, am vorbit despre spectacol şi am organizat un campionat naţional de împins din culcat, într-un spaţiu neconvenţional, la care au asistat peste 1000 de oameni.
Powerliftingul, dincolo de statistica favorabilă (sute de sportivi legitimaţi, zeci de competiţii bifate, zeci de medalii obţinute) reprezintă dovada vie că unde există strategie şi valoare se pot întâmpla lucruri extraordinare. În 2012 vom continua să dăm speranţă celor care se apropie de acest fenomen. Powerliftingul nu e doar un sport, aşa cum nici performanţa nu e doar un cuvânt. Powerliftingul e un mod de raportare la mediul în care trăieşti şi pe care vrei să-l imprimi cu excelenţă. În mod clar obiectivele acestui an vor fi îndeplinite în mare măsură, în mod clar 2011 a fost doar începutul unui drum pe care vrem să-l prezentăm lumii, cu decenţa celor care înţeleg că e o datorie de onoare să devenim un mecanism creator de campioni.
În momente de bilanţ e necesar să mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi în drumul spre performanţă, e necesar să remarcăm percepţia corectă a unor instituţii publice faţă de potenţialul acestui sport. E important pentru noi că societăţi de renume au semnat parteneriate durabile cu FRP, e important că powerliftingul uneşte oameni care în lipsa lui nu şi-ar fi dat mâna poate niciodată. În 2011 am reuşit într-un mod care ne dă dreptul la speranţă.  Acum e un moment de bilanţ şi totuşi nimeni nu a învăţat încă să numere până acolo unde visează cei care sunt implicaţi în acest sport.
Biroul de presă al Federaţiei Române de Powerlifting


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 3, etapa a 9-a, se apropie vacanța: jocuri interne pentru Metalurgistul Cugir și Industria Galda, deplasări pentru albaiuliene

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 3, etapa a 9-a, se apropie vacanța: jocuri interne pentru Metalurgistul Cugir și Industria Galda, ultimele apariții în fața fanilor, și deplasări pentru albaiuliene. CSU Alba Iulia va intra în vacanță după acest duel de la Mediaș. Se apropie vacanța pentru conjudețenele care activează în Seria 9 din eșalonul terț. În etapa a 9-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea