Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Cultură Educație

16 elevi de la Colegiul Naţional „IM Clain” Blaj vor face practică pedagogică în oraşul spaniol Granada, timp de 3 săptămâni

Alexandra Mates

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain” este o unitate prestigioasă de învăţământ, singura din judeţul Alba, unde elevilor li se oferă posibilitatea de a opta pentru profilul pedagogic. Elevii de la acest profil vor deveni viitoare cadre didactice (învăţător-educatoare), participând pe lângă programul şcolar obişnuit şi la o serie de activităţi care implică practica pedagogică.

Pentru a li se oferi elevilor de la profilul pedagogic o racordare la valorile culturii şi civilizaţiei europene, la Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain”, reprezentat prin director prim, prof. Ioan Tomoiagă şi director adj., prof. Rodica Jeican, s-a implementat Proiectul de mobilitate – Abilităţi şi competenţe practice europene în pregătiea viitorilor dascăli, domeniul Formare Profesională, care a fost aprobat şi finanţat din fondurile aferente Programului Erasmus+. Grantul aprobat al proiectului a fost de 36.784  de euro.

Din echipa de proiect fac parte directorul Ioan Tomoiagă, Adriana Suciu – contabil, prof. Sanda Ursu, prof. Valeriu Gavriluţ, dar, potrivit coordonatorului de proiect, prof. Rodica Jeican,  în derularea activităţilor ce se vor desfăşura în şcoală vor fi implicate şi cadre didactice din unitate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin realizarea acestui proiect se oferă o şansă reală compatibilizării sistemului naţional de învăţământ cu cel european, prin implementarea experienţei acumulate de participanţi şi a exemplelor de bună practică, observate în pregătirea iniţială a viitoarelor cadre didactice din învăţământul primar. Plasarea elevilor români din învăţământul vocaţional pedagogic pentru efectuarea practicii comasate de specialitate în şcoli din sistemul educaţional spaniol va răspunde nevoii cuprinse în Proiectul de dezvoltare instituţională, de adaptare a demersului de pregătire a viitorilor absolvenţi la cerinţele actuale ale unui învăţământ modern, european, în care educaţia are la bază principii pragmatice, bazate pe transmitere minimă  de informaţii şi accent pe dezvoltarea de competenţe, deprinderi şi abilităţi.

Aprofundarea şi diversificarea formării de specialitate în relaţie directă cu sistemul educaţional spaniol va conduce la creşterea calităţii actului educativ şi va asigura o mai bună tranziţie a elevilor de la şcoală la viaţa activă.

Obiectivele proiectului au urmărit facilitarea posibilităţilor de adaptare rapidă la politicile de modernizare a sistemului educaţional prin experienţă practică într-un sistem de învăţământ compatibil cu cel european; crearea de parteneriate transnaţionale şi dezvoltarea relaţiilor intra-europene, având ca scop implementarea unor structuri comune pentru asigurarea calităţii în educaţie şi, nu în ultimul rând, acumularea de cunoştinţe lingvistice, de informaţii privind cultura şi viaţa spaniolilor.

Un număr de 16 elevi din învăţământul vocaţional, profil pedagogic, specializarea învăţător-educatoare, vor efectua practica pedagogică comasată (2 săptămâni) şi o săptămână de practică pedagogică curentă la o grădiniţă din Granada, Spania. În urma stagiului, participanţii vor primi: certificate de participare la stagiu – emise de către organizaţiile implicate în proiect, în care sunt descrise activităţile de formare parcurse, rezultatul la evaluarea finală, perioada plasamentului şi un certificat lingvistic la limba spaniolă nivel A1, a transmis prof. Claudia Oancea-Raica.

„Sistemul de învăţământ românesc are nevoie de dascăli cu viziune, bine pregătiţi, capabili să aducă modificări şi schimbări în funcţie de standardele UE şi de cerinţele actuale ale societăţii contemporane. Aşadar, prin acest proiect se vor realiza conexiuni şi punţi de legătură între cadre didactice din state diferite ale UE, în scopul implementării pe viitor a bunelor practici din sistemul de învăţământ european şi în sistemul de învăţământ românesc”, a explicat coordonatorul de proiect, prof Rodica Jeican.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea