Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Cultură Educație

16 copii din Aiud vor fi îngrijiţi în casa de tip familial „Sfântul Ioan Botezătorul”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Alba din data de 23 iunie a.c.. a fost aprobat proiectul de hotărâre privind Convenţia de parteneriat dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Alba şi Filantropia Ortodoxă Aiud. Convenţia de parteneriat are drept scop înfiinţarea casei de tip familial „Sfântul Ioan Botezătorul” Aiud pentru protecţia copiilor aflaţi în dificultate. Obiectivul parteneriatului îl constituie asigurarea unor servicii de găzduire, îngrijire personalizată, educaţie informală şi non-formală, sprijin afectiv şi emoţional în vederea pregătirii pentru o viaţă independentă. Aceste servicii sunt oferite copiilor proveniţi din familii care, temporar sau definitiv, au dificultăţi de natură economică şi care nu pot să-şi exercite în totalitate responsabilităţile privind îngrijirea, creşterea şi educarea copilului.
Concret, asociaţia pune la dispoziţie un imobil situat în Aiud unde există posibilitatea înfiinţării unui aşezământ social destinat protecţiei copiilor. Capacitatea acestei locaţii corespunde standardelor în domeniul social, putând fi ocrotiţi aici un număr de 16 copii. În această structură se pot asigura copiilor servicii de calitate conform standardelor prevăzute pentru serviciile rezidenţiale, aceştia având posibilitatea unei dezvoltări individuale armonioase şi formarea elementelor de personalitate necesare incluziunii sociale. Copiii selectaţi pentru a fi plasaţi în Casa de tip familial „Sfântul Ioan Botezătorul” Aiud au vârsta cuprinsă între 2-14 ani şi vor fi transferaţi din reţeaua de asistenţă maternală a DGASPC Alba. Contribuţia partenerilor în dezvoltarea acestui serviciu este următoarea: Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba decontează lunar suma în cuantum de 1050 lei pentru maxim 16 copii cărora li s-au acordat servicii de specialitate în cadrul casei de tip familial în luna precedentă; monitorizează activitatea şi asigură managementul de caz; asigură plasarea copiilor în casa de tip familial prin hotărârea Comisiei pentru Protecţia Copilului Alba sau prin hotărâri judecătoreşti ale instanţei de judecată. Filantropia Ortodoxă Aiud facturează lunar cheltuieli în valoare de 1050 lei pentru maxim 16 copii cărora li s-au acordat servicii de specialitate în cadrul casei în luna precedentă; pune la dispoziţie imobilul, cu autorizaţiile prevăzute de lege şi dotările necesare desfăşurării activităţii casei de tip familial; asigură din fonduri proprii cheltuielile suplimentare necesare funcţionării casei de tip familial, în completarea celor alocate de DGASPC Alba; asigură întreţinerea serviciilor de tip rezidenţial prin achitarea cheltuielilor curente (gaz, curent, gunoi, telefon, apă), precum şi sumele de bani referitoare la drepturile materiale şi nevoile personale ale copiilor; preia toţi copiii pentru care Comisia pentru Protecţia Copilului Alba sau instanţa de judecată stabileşte măsura de protecţie specială în limita maximă stabilită de asociaţie.
Convenţia de parteneriat se încheie pe o perioadă de un an, cu posibilitatea prelungirii, şi intră în vigoare la data aprobării de către Consiliul Judeţean Alba. (I.H.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare