Rămâi conectat

Cultură Educație

16 copii din Aiud vor fi îngrijiţi în casa de tip familial „Sfântul Ioan Botezătorul”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Alba din data de 23 iunie a.c.. a fost aprobat proiectul de hotărâre privind Convenţia de parteneriat dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Alba şi Filantropia Ortodoxă Aiud. Convenţia de parteneriat are drept scop înfiinţarea casei de tip familial „Sfântul Ioan Botezătorul” Aiud pentru protecţia copiilor aflaţi în dificultate. Obiectivul parteneriatului îl constituie asigurarea unor servicii de găzduire, îngrijire personalizată, educaţie informală şi non-formală, sprijin afectiv şi emoţional în vederea pregătirii pentru o viaţă independentă. Aceste servicii sunt oferite copiilor proveniţi din familii care, temporar sau definitiv, au dificultăţi de natură economică şi care nu pot să-şi exercite în totalitate responsabilităţile privind îngrijirea, creşterea şi educarea copilului.
Concret, asociaţia pune la dispoziţie un imobil situat în Aiud unde există posibilitatea înfiinţării unui aşezământ social destinat protecţiei copiilor. Capacitatea acestei locaţii corespunde standardelor în domeniul social, putând fi ocrotiţi aici un număr de 16 copii. În această structură se pot asigura copiilor servicii de calitate conform standardelor prevăzute pentru serviciile rezidenţiale, aceştia având posibilitatea unei dezvoltări individuale armonioase şi formarea elementelor de personalitate necesare incluziunii sociale. Copiii selectaţi pentru a fi plasaţi în Casa de tip familial „Sfântul Ioan Botezătorul” Aiud au vârsta cuprinsă între 2-14 ani şi vor fi transferaţi din reţeaua de asistenţă maternală a DGASPC Alba. Contribuţia partenerilor în dezvoltarea acestui serviciu este următoarea: Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba decontează lunar suma în cuantum de 1050 lei pentru maxim 16 copii cărora li s-au acordat servicii de specialitate în cadrul casei de tip familial în luna precedentă; monitorizează activitatea şi asigură managementul de caz; asigură plasarea copiilor în casa de tip familial prin hotărârea Comisiei pentru Protecţia Copilului Alba sau prin hotărâri judecătoreşti ale instanţei de judecată. Filantropia Ortodoxă Aiud facturează lunar cheltuieli în valoare de 1050 lei pentru maxim 16 copii cărora li s-au acordat servicii de specialitate în cadrul casei în luna precedentă; pune la dispoziţie imobilul, cu autorizaţiile prevăzute de lege şi dotările necesare desfăşurării activităţii casei de tip familial; asigură din fonduri proprii cheltuielile suplimentare necesare funcţionării casei de tip familial, în completarea celor alocate de DGASPC Alba; asigură întreţinerea serviciilor de tip rezidenţial prin achitarea cheltuielilor curente (gaz, curent, gunoi, telefon, apă), precum şi sumele de bani referitoare la drepturile materiale şi nevoile personale ale copiilor; preia toţi copiii pentru care Comisia pentru Protecţia Copilului Alba sau instanţa de judecată stabileşte măsura de protecţie specială în limita maximă stabilită de asociaţie.
Convenţia de parteneriat se încheie pe o perioadă de un an, cu posibilitatea prelungirii, şi intră în vigoare la data aprobării de către Consiliul Judeţean Alba. (I.H.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea