Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Ziua mondială a sclerozei multiple, sărbătorită și la Alba Iulia – FOTO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua mondială a sclerozei multiple a fost sărbătorită, joi, și la Alba Iulia. ”Ștacheta ciclistă” a ajuns în Alba din județe vecine, adusă de voluntari, care, în semn de susținere s-au plimbat cu bicicletele în Cetatea Alba Carolina.

Ziua mondiala scleroza multipla04Ziua mondială a sclerozei multiple a fost sărbătorită la Alba Iulia. Circa 30 de persoane s-au adunat în Piața Cetății din Alba Iulia, unde au ținut discursuri de susținere a persoanelor afectate de această boală. La final, ei au primit bilete pe care au scris mesaje de susținere și s-au plimbat cu bicicleta în Cetatea Alba Carolina. La acțiune a participat și președintele Asociației SM SPEROMAX Alba, Dragoș Zaharia.

In ultima zi de miercuri a lunii mai din fiecare an, de Ziua Mondiala a Sclerozei Multiple, sunt desfasurate actiuni de constientizare si informare a populatiei cu privire la modul in care aceasta boala afecteaza viata a peste 2 milioane de persoane. Campania a fost lansata pentru prima oara in anul 2009 iar in acest an 73 de tari din intrega lume o vor celebra sub tema principala „Traiesc cu Scleroza Multipla”. Campania isi propune sa lanseze 3 mesaje-cheie legate de scleroza multipla, si anume:

  1. Nu exista o cauza cunoscuta sau un tratament de vindecare pentru scleroza multipla.
  2. In cele mai multe cazuri, simptomele debuteaza la persoanele cu varste cuprinse intre 25-31 de ani si se pot manifesta intreaga viata.
  3. Simptomele sclerozei multiple variaza de la persoana la persoana.

La nivel national, Societatea de Scleroza Multipla din Romania prin organizatiile SM membre a organizat diverse activitati de constientizare si informare in 13 orase, unde exista cate o organizatie SM la nivel local.

[nggallery id=2161]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 27-28 aprilie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea