Rămâi conectat

Ştirea zilei

Zdrânc și Jidveian critică dur consilierii locali din Alba Iulia care nu susțin reducerea impozitelor pentru firme. ”Se duc acolo ca plante”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia Daniel Zdrânc și Ovidiu Jidveian și-au criticat dur, luni, în cadrul unei conferințe de presă a PSD Alba, colegii din CL Alba Iulia care au ales să nu sprijine convocarea unei ședințe extraordinare în vederea reducerii cotei de impozitare de la 1,3 la 0,6% la sută pentru clădirile nerezidențiale aparținând persoanelor juridice.

Astăzi ar fi trebuie să aibă o ședință extraordinară a Consiliului Local Alba Iulia în care să se discute proiectul de hotărâre privind reducerea cotei pentru firme, însă din cauza că Vasile Petric (PNL) și Dorin Pocol (UNPR), care figurau ca inițiatori ai proiectului, și-au retras semnătura, ședința nu a mai putut fi convocată, au arătat Jidveian și Zdrânc.

Citește și Numai la Alba Iulia se poate întâmpla aşa ceva! Un proiect de hotărâre privind reducerea impozitelor pentru firme nu mai are susținere – doi dintre inițiatori s-au răzgândit imediat după ce au semnat

Zdranc si Jidveian03

Astfel, ca inițiatori ai proiectului de reducere a impozitelor mai figurează Ovidiu Jidveian, Daniel Zdrânc, Horaţiu Clepan, Vasile Crişan, Bogdan Medrea (PSD) și Dorin Şerdean de la UNPR, însă ședința nu poate fi convocată deoarece legea prevede ca numărul inițiatorilor să fie de cel puțin șapte.

În acest sens, Ovidiu Jidveian transmite cetățenilor din Alba Iulia să voteze consilierii locali independenți și nu care votează ”la comandă” și ”după dictare”. Mai mult, liderul social-democrat adaugă că unii dintre colegii săi se duc în CL ”ca plante”.

”Din 21 de consilieri am văzut foarte puțin interes să se schimbe ceva pentru cetățean. Când am intrat în Consiliul Local le-am spus, hai să facem politica cetățeanului, nu a partidului. Propunerea noastră e una venită în sprijinul agenților economici. Era în concordanță cu crezul lor, liberal. Nu văd de ce atâta reticență în a face ceva bun pentru cetățean. Am discutat cu cei de la PNL. Au spus, noi nu putem semna un proiect de hotărâre venit din partea PSD (…) La ultimele alegeri așa ne-au trimis oamenii în consiliul local. Nu putem nici măcar să convocăm o ședință extraordinară – nu suntem suficienți. Iar, din păcate, pe ceilalți care i-au trimis masiv, foarte mulți dintre cei de la PNL sau de la PDL nu ar avea ce căuta în Consiliul local. Se duc ca și plante să ridice mâna după dictare sau, evident, să-și retragă un proiect tot după dictare, la comandă. Cetățenii ar trebui să trimită oameni independenți din punct de vedere mintal, să poți să votezi un proiect în interesul cetățeanului și contrar dictării de la partid”, a afirmat Jidveian.

Citește și Inițiativă inedită a PSD Alba Iulia. Cum poți ocupa un loc pe lista de consilieri la alegerile locale

La rândul său, Daniel Zdrânc își critică colegii din Consiliul local că urmăresc interesele de partid, nu ale cetățeanului.

”Noi suntem în CL reprezentanți ai cetățenilor. Nu mergem să promovăm diferite interese, ci interesele cetățenilor. Am inițiat acest proiect ca urmare a unei petiții semnate de peste 45 de administratori de firmă. Aceștia au venit cu petiția din cauza că există o problemă reală. Impozitele au crescut chiar și de 10 ori față de cele de anul trecut. Nu pot să văd de ce primarul nostru nu vine în ajutorul albaiulienilor, a firmelor din Alba Iulia”, a spus Zdrânc.

Citește și PSD sprijină demersul firmelor din Alba Iulia care solicită reducerea impozitului pe clădirile nerezidențiale


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea