Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Inițiativă inedită a PSD Alba Iulia. Cum poți ocupa un loc pe lista de consilieri la alegerile locale

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PSD Alba Iulia va derula o precampanie, înaintea alegerilor locale, în urma căreia orice cetățean al municipiului Alba Iulia poate ocupa un loc, chiar și primul, pe lista de consilieri locali la scrutinul din iunie, dacă demonstrează că are susținerea comunității. 

PSD Alba Iulia01

Potrivit social-democraților toți cetățenii din Alba Iulia, cât și cei cinci consilieri locali ai PSD – Ovidiu Jidveian, Bogdan Medrea, Horațiu Clepan, Vasile Crișan și Daniel Zdrânc – vor avea șanse egale de a ocupa un loc pe listele PSD.

În perioada următoare PSD Alba Iulia va da publicității un calendar cu privire la acest demers, numit ”precampanie”

Astfel, dacă X din Alba Iulia demonstrează, în precampanie, că generează o încredere mai mare și aduce mai multe semnături/voturi decât, spre pildă, președintele PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian, va ocupa un loc pe listă în fața sa. Mai exact, locurile pe listele PSD vor fi stabilite în funcție de numărul de semnături/voturi pe care le vor aduce cei implicați.

Din precizările liderilor social-democrați înțelegem că precampania va avea un moment ”cheie” în care cei care concurează vor prezenta lista cu semnăturile de susținere sau se vor organiza chiar alegeri.

”La noi interesul de grup primează. Vine cineva din Alba Iulia și arată că e susținut de 500… Jidveian de câți e susținut? 300… OK…”, a spus Jidveian.

”Oricine poate fi propus pentru un post de consilier. Se votează. Când unul dintre ei are mai mulți susținători va intra pe liste. Orice cetățean din municipiu va avea puterea de a se implica în problemele comunității”, a spus Clepan.

”O să vă dăm lista cu toți pașii precampaniei”, a spus Medrea.

PSD Alba Iulia revine cu detalii privind acest demers.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea