Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Numai la Alba Iulia se poate întâmpla aşa ceva! Un proiect de hotărâre privind reducerea impozitelor pentru firme nu mai are susținere – doi dintre inițiatori s-au răzgândit imediat după ce au semnat

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Convocarea la şedinţa extraordinară a Consiliului Local Alba Iulia, din data de 7 martie, unde urma să se dezbată un proiect de hotărâre depus ”cu acte în regulă” la Primăria municipiului Alba Iulia a fost semnată de opt consilieri locali (care sunt și inițiatorii proiectului), doar că doi s-au răzgândit şi au depus şi semnat alte două documente, la aceeaşi instituţie, prin care declară nonşalant că de fapt şi de drept ei au semnat pe invitaţia pentru convocarea şedinţei în cauză fără să fi fost corect informaţi în legătură cu acest proiect.

proiectProiectul de hotărâre propune reducerea cotei de impozitare pentru clădirile nerezidenţiale ale persoanelor juridice, reprezentanţii a 45 de societăţi comerciale adresându-se primăriei, printr-o petiţie, nemulţumiţi că au ajuns să plătească, după întocmirea raportului de reevaluare, un impozit aproape dublu, în condiţiile aplicării unei cote maxime de impozitare de 1,3 la sută. Cu acest proiect de hotărâre au fost de acord, la început: Daniel Zdrânc, Horaţiu Clepan, Vasile Petric, Vasile Crişan, Bogdan Medrea, Dorin Şerdean, Dorin Pocol şi Ovidiu Jidveian.

Proiectul a fost înregistrat la primărie în data de 2 martie, conform parafei de pe primul document. Aceeaşi dată figurează şi pe cererile formulate ulterior de Dorin Iustin Pocol şi Vasile Daniel Petric prin care îşi retrag semnătura de convocare a şedinţei extraordinare. De ce? Pentru că, susţin cei doi, nu au fost informaţi… aşa cum se cuvine asupra proiectului ce urmează a fi dezbătut, proiect iniţiat şi de ei!

”Menţionez că în general citesc şi mă documentez despre proiectele de hotărâre supuse dezbaterilor, prin urmare aş fi de acord cu o astfel de dezbatere în cadrul şedinţei ordinare a C.L.”, scrie de mână Dorin Pocol pe declaraţia proprie. Absolut derutant!

Nepregătit pentru extraordinara şedinţă din 7 martie se simte şi Vasile Daniel Petric, după cum singur recunoaşte tot în scris: ”Am semnat fără să fiu informat complet despre proiectul de hotărâre supus dezbaterii”. Cei doi trebuie să fi compus declaraţiile umăr la umăr, că prea le seamănă încheierea: ”În consecinţă informez C.L. că nu sunt de acord cu convocarea şedinţei extraordinare şi nici cu proiectul de hotărâre”, scrie Dorin Pocol. Acelaşi lucru îl declară şi Vasile Petric, inversând doar ordinea nemulţumirilor, respectiv şedinţa cu proiectul.

declaratie pocoldeclaratie petric

 

 

 

 

 

 

 

Care va să zică, fie aţi semnat ”ca primarul” pe proiectul de hotărâre unde, nu-i aşa, dădea bine să apăreţi cu iscălitura, fie „v-a deschis” cineva mintea, post-conceperea documentului, indicându-vă calea… cea bună, în timp ce vă ţinea de urechi, aşa că repejor, repejor, aţi găsit drumul pe care să-l urmaţi, astfel încât nici să nu vă retrageţi cuvintele (că nu dă bine, tocmai în an electoral), care va să zică să se reducă, dar ce-i atâta grabă, poate rămâne la fel?

Dacă se amână şedinţa până la sfârşit de lună, când sunt programate de obicei ordinarele, reducerea nu va mai fi oricum de actualitate, 31 martie fiind termen limită pentru şi agenţii economici, care nu mai pot beneficia astfel de bonificaţia de 5%.

Contactat în legătură cu această situaţie, consilierul local Bogdan Medrea ne-a declarat: „Avem motive să credem că aceşti consilieri au fost ameninţaţi. De cine? Probabil de cei care de prea mulţi ani conduc acest oraş precum afacerea lor”.

Rămâne de văzut dacă cei doi aleşi nehotărâţi – Dorin Pocol şi Vasile Petric vor da dovadă de bărbăţie şi vor susţine reducerea impozitelor pe clădirile rezidenţiale ale agenţilor economici, desigur, nu înainte de a se informa corect sau complet, după ce vor citi şi se vor documenta (aşa cum ne spune unul dintre ei că procedează de obicei), sau le vor spune celor care i-au ales că nu sunt de acord cu scăderea şi, prin urmare, vor să se menţină cotele maxime de impozitare. (A.D.T., M.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea