Rămâi conectat

Curier Județean

YouthBank: 20.000 de lei pentru inițiativele în comunitate ale liceenilor care studiază în Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fundația Comunitară Alba a lansat recent cel de-al șaptelea concurs de finanțare YouthBank. Astfel, până la 10 martie 2016, fundația pune la dispoziția liceenilor care studiază în Alba Iulia un fond în valoare de 20.000 lei.

Acest fond va fi folosit pentru a finanța proiecte inițiate și implementate de către liceenii albaiulieni. Proiectele trebuie să aibă impact în comunitate și să reprezinte o soluție la o nevoie identificată de liceeni.

Pentru a aplica la această rundă de finanțare a programului:

  • liceenii trebuie să facă parte dintr-o echipă (minim 3 persoane);
  • proiectele propuse trebuie să se desfășoare în aria geografică a județului Alba;
  • proiectele propuse trebuie să raspundă într-un mod inovator unor nevoi identificate la nivelul comunității și pot acoperi orice domeniu, de la orientare în carieră la sănătate, sport, educație, schimbarea mentalității, cultură, artă, mediu, social, voluntariat, etc.;
  • suma solicitată poate fi de minimum 3.000 lei și maximum 4.000 lei pentru un proiect;
  • proiectele trebuie să poată fi implementate în perioada 1 aprilie – 2 iunie 2016.

Pentru a intra în concurs, liceenii trebuie să descarce de pe una din paginile de facebook “Fundația Comunitară Alba” sau ”YouthBank Alba”, ghidul de finanțare și formularul de aplicare, pe care îl vor trimite, după completare, pe adresa [email protected] până cel târziu joi, 10 martie 2016, orele 23:59!

Fundația Comunitară Alba are ca principali parteneri locali, în cadrul programului YouthBank Alba 2015-2016, Municipiul Alba Iulia, Ancău Company și Casa de Cultură a Studenților, ca finanțatori Pensiunea Select, Restaurant Medieval Pub13, Il Tartufo Alba, Vair Auto Ro și Impact Design, iar ca susținători Tipo-Rex și Societatea de Transport Public S.A. Fundația Comunitară Alba beneficiază de sprijinul financiar al Romanian-American Foundation, Charles Stewart Mott Foundation și Trust for Civil Society in CEE, în cadrul programului „Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare în parteneriat cu Fundația pentru Parteneriat și PACT.

Youthbank01

Din 2010 și până în prezent, Fundația Comunitară Alba a finanțat cu peste 106.000 lei un număr de 54 de proiecte ale liceenilor din municipiul Alba Iulia, care au avut peste 22.000 de beneficiari direcți sau indirecți. Programul YouthBank încurajează implicarea directă a tinerilor în viaţa comunităţii, ei câştigând, în acest fel, încredere în propriile forţe, dobândind abilităţi de comunicare, negociere, administrare financiară şi de conducere.

La ultimele două Gale Anuale ale Voluntarilor din Alba, Programul YouthBank Alba a fost desemnat cel mai bun program de voluntariat în educaţie din județul Alba, ca o recunoaștere a rezultatelor sale și a schimbării pe care o produce în rândul generației tinere și comunității. Programul YouthBank este coordonat la nivel național de Fundația pentru Implicarea Tinerilor.

Asociația pentru Relații Comunitare a inițiat în România în anul 2006 programul YouthBank, adaptând și dezvoltând cu sprijinul Fundației Comunitare din Irlanda de Nord un model de implicare a tinerilor în viața comunității prin acordarea de finanțări locale. Programul a fost pus în practică în etapa pilot în Cluj‐Napoca, fiind continuat și dezvoltat local de către Fundația Comunitară Cluj începând cu anul 2008. Din 2009, Asociația pentru Relații Comunitare a sprijinit extinderea și consolidarea unei rețele de parteneri locali și echipe locale YouthBank în mai multe comunități. În prezent, programul se derulează în Alba Iulia, Bacău, București, Cluj-Napoca, Făgăraș, Galați, Odorheiu Secuiesc, Ploiești, Reghin, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu și Tîrgoviște, pe baza unui set comun de principii și standarde agreate de către partenerii locali și naționali ai programului. Alba Iulia, 7 martie 2016. (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea