Vrei să scapi de cearcăne? Iată 10 remedii naturale care te vor ajuta

Paul Voicu - Primar 2020

Cauzele apariției cearcănelor sunt multiple printre care îmbătrânire, alergii, stres, oboseală sau tutun. Ziarul Libertatea prezintă 10 remedii naturale care te ajută să scapi de ele.

  1. Cataplasmă cu felii de cartofi. Rade un cartof crud şi striveşte-l. Pune mixtura între două dischete de cearcanebumbac şi ţine-le pe zona cearcănelor 15 minute. Cartofii au agenţi de albire şi vor reduce în mod natural cearcănele tale.
  2. Miere. Amestecă o linguriţă cu miere de salcâm cu 100 ml de apă călduţă. Îmbibă două dischete cu acest amestec. Lasă-le pe ochi timp de 10 minute. Clăteşte cu apă.
  3. Săculeţi cu ceai verde. După ce ai infuzat ceaiul, nu arunca pliculeţele! Lasă-le la răcit în frigider încă 5 minute. Pune-le apoi pe ochi şi stai aşa 15 minute, apoi dă-le deoparte. Cearcănele tale se vor atenua.
  4. Linguri reci. O altă metodă uşor de realizat este cu ajutorul lingurilor puse în frigider. Pune-le seara, iar dimineaţa aplică-le sub ochi timp de câteva minute.
  5. Cuburi de gheaţă. Ia o bucată de pânză şi pune pe ea câteva cuburi de gheaţă. Trece-le delicat pe pleoape timp de câeva minute. Rezultatul e va surprinde.
  6. O mască cu gel pentru ochi. Aplică o mască cu gel pe ochi. Ţine-o în frigider peste noapte, iar dimineaţă, când te scoli, pune-o pe ochi 5-10 minute. E decongestioantă şi luptă împotriva cearcănelor.
  7. Castravetele. Imaginile cu felii de castraveţi pe ochi sunt cunoscute de pe vremea bunicilor noastre. Ele le foloseau pentru a elimina pungile şi cearcănele de sub ochi. Taie două felii de castravete, lasă-le la rece o oră în frigider. Stai culcată pe spate şi pune-le pe ochii închişi 10-15minute.
  8. Zaţ de cafea. Amestecă într-un bol o linguriţă de iaurt cu una de zaţ de cafea şi câteva picături de suc de lămâie. Ţine preparatul la frigider câteva ore. Apoi aplică-l pe zona cearcănelor timp de 15 minute. Clăteşte!
  9. Lapte. Îmbibă două comprese cu lapte. Lasă-le 10 minute sub ochi. Privirea ta se va înviora.
  10. Apa de trandafiri elimină toxinele care se adună sub piele şi produc cearcăne. Ia un prosop de bumbac şi îmbibă-l cu apă de trandafiri. Tine-l pe faţă 10 minute.

ELIT

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...