Rămâi conectat

Actualitate

Volei Club Alba Blaj – povestea performanţei realizate într-un timp record *”Mica Romă” este cea mai mică localitate pătrunsă în elita voleiului feminin autohton

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Club Alba Blaj, echipă înfiinţată în vara anului 2011 a făcut performanţă într-un timp record şi a acces pe prima scenă. Echipa din „Mica Romă” a „ars” etapele, a pornit la drum cu Alexandru Man pe bancă, a trecut precum expresul prin eşalonul secund şi a acces în elita voleiului autohton, după un marş invincibil, ce a cuprins 17 victorii din tot atâtea partide susţinute. Promovarea în Divizia A1 a fost sărbătorită duminică pe „Câmpia Libertăţii”, alături de localnici, iar fetele antrenorilor Liliana Bogendorfer şi Emil Ciufudean au primit o binemeritată vacanţă.

*Buget de 700.000 de lei în acest sezon

Gruparea blăjeană a avut în spate sprijinul financiar oferit de primăria municipiului Blaj şi Consiliul Judeţean Alba, bugetul sezonului încheiat ajungând la aproximativ 700.000 de lei (incluzând aici cheltuielile cu echipa, dar şi cu modernizările celor două săli de sport din Blaj). „Practic noi am investit cu tentă pe termen lung, ne-am făcut echipă în eşalonul secund, dar care are valoare de prima scenă. Şi nu ne vom opri aici, căutăm să mai aducem 3-4 jucătoare, pentru a ne întări efectivul. După părerea mea, acum în acest moment suntem valoric undeva între locurile 6-8 în Divizia A1„, a spus Sergiu Ştefănescu, preşedintele executiv al VC Alba Blaj.

În campania de promovare, antrenorii Liliana Bogendorfer şi Emil Ciufudean au mizat pe Melinda Dobeş, Alexandra Ciontoş, Alina Covrig, Roxana Lupu, Andreea Niţulescu/ cpt, Laura Mastahac (decana de vârstă, la 31 de ani), Oana Duţă, Valentina Rusu – ce au mai evoluat în primul eşalon (la cluburi precum  CSU Medicina Târgu-Mureş, Penicilina Iaşi, Ştiinţa Bacău, SCM U Craiova, Unic Piatra Neamţ, Pro Volei Botoşani, Universitatea Cluj, Rapid Bucureşti), Alexandra Biriş, Sorina Mocan, Ioana Vodă, Andra Resiga, Delia Pădurean şi Ramona Rus.

*VEZI GALERIE FOTO

Până acum, Blajul nu exista pe harta voleiului românesc, dar ne mândrim că suntem cea mai mică localitate care va fi reprezentată pe prima scenă, noi având în jur de 20.000 de locuitori”, a mai adăugat Ştefănescu.

*Piramida performanţei

Centrul de Excelenţă în volei pentru juniori  înfiinţat în 2011 şi considerat o pepinieră a viitorului reprezintă baza piramidei. De curând echipa CSŞ Blaj a devenit vicecampioană naţională la cadete, avându-le în efectiv pe Ioana Vodă, Alexandra Biriş, Ramona Rus, Delia Pădurean şi Sorina Mocan (echipiere ale VC Alba Blaj)! De altfel Biriş împreună cu Mocan sunt componente ale lotului naţional de junioare (categoria superioară de vârstă)  şi alături de  Rus  sunt cooptate şi  reprezentativa de cadete. „Noi ne aflăm doar la început de drum, suntem conştienţi de ce ne aşteaptă, că vom lupta cu cluburi mult mai puternice financiar decât noi. Însă avem un mare atuu: am dovedit în acest sezon că ne ţinem de cuvânt şi sunt convins că o să fim asaltaţi de jucătoare care doresc să joace la noi„, a conchis Ştefănescu.

Dan HENEGAR

Foto Robert GHERGU

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea