Rămâi conectat

Sport

Volei Alba Blaj – Yamamay Busto Arsizio, meci pentru istorie! Mâine, de la ora 17.00, în Sala “Transilvania” din Sibiu, finala Cupei CEV, manșa tur

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj susține marți, 19 martie, de la ora 17.00, în Sala “Transilvania” din Sibiu, manșa tur a finalei Cupei CEV, a doua competiție europeană ca și importanță, cu italiencele de la Yamamay Busto Arsizio.

Este un moment istoric pentru echipa din “Mica Romă”, prima formație românească de după 1989 care dispută două finale europene consecutive, după ce anul trecut a acces în ultimul act al Champions League. Și Volei Alba Blaj nu vrea să se oprească aici, țintind câștigarea trofeului, chiar dacă are în față un oponent de calibru. Busto Arsizio a reușit un traseu impecabil în Europa în acest sezon, cu 8 victorii din tot atâtea partide în dublele cu Dresdner SC, UVC Graz, Mulhouse și Bekecsaba.

Gruparea din Italia este familiarizată cu performanțele realizate în Cupa CEV, fiind pentru a patra oară în finală, după ce a câștigat trofeul în 2010 și 2012, iar în 2017 a pierdut cu Dinamo Kazan!

Suntem foarte bucuroși că vom juca finala Cupei CEV, un nou moment istoric pentru oraș și pentru echipa noastră, însă nu ne mulțumim doar cu atât, pentru că vrem să aducem la Blaj Cupa CEV. Șansele sunt egale, cu un ușor avantaj pentru Busto Arsizio – un adversar ambițios, ce vine dintr-un campionat puternic, cel italian, cu meciuri tari în fiecare etapă. Vrem să oferim cel mai bun volei posibil și să obținem un rezultat care să ne dea speranțe pentru retur”, a menționat antrenorul Darko Zakoc.

*Ștefănescu: “Visul nostru este să aducem acasă Cupa CEV”

Va fi un meci foarte dificil, dar vreau să cred că putem suprinde adversarele, dacă vom aborda jocul cu seriozitate, dorință și cu ajutorul fanilor. Italiencele pleacă cu prima șansă, însă noi am demonstrat că putem juca la cel mai înalt nivel”, a prefațat Nneka Onyejekwe prima manșă a finalei. Busto Arsizio este pe poziția a 5-a în campionatul Italiei (14 victorii, 8 eșecuri), unul extrem de puternic, lucru reliefat de faptul că echipele de pe podium, Imoco Conegliano, Igor Gorgonzola Novara și Savino Del Bene Scandicci, sunt toate în sferturile de finală ale Champions League!

Italiencele au un efectiv extrem de tânăr, cu o medie de vârstă de 22,6 ani, din lotul condus de Marco Mencarelli distingându-se belgianca Britt Herbots (20 de ani, anul trecut la ASPTT Mulhouse, adversara Blajului în grupele Champions League) – cu 99 de puncte (locul 4 în ierarhia realizatoarelor din Cupa CEV; Ioana Baciu este pe poziția a 9-a, cu 79 de puncte), “căpitanul” Alessia Gennari – componentă a Italiei, dar și… Alexandra Botezat (20 de ani, născută la Brăila, în naționala Italiei).

“Vom disputa unul dintre cele mai importante meciuri din istoria clubului. Sunt sigur că va fi un spectacol și îi invităm pe suporteri să se bucure de volei. Visul nostru este să aducem acasă Cupa CEV, însă orice se va întâmpla în această dublă, trebuie să fim mândri de această nouă performanță realizată de Volei Alba Blaj”, a declarat Sergiu Ștefănescu, președintele Consiliului Director al Volei Alba Blaj.

Chiar dacă Busto Arsizio, ce are în efectiv 4 jucătoare din Iotul Italiei, vicecampioana mondială, este favorită, credem în șansele noastre. Avem un moral foarte bun după victoria cu CSM București și abordăm cu încredere partida. Sunt convins că vom avea parte de o atmosferă vulcanică și cred că putem învinge cu 3-0 sau 3-1 pentru a avea șanse la trofeu”, a menționat Vladimir Bacșiș, directorul general al CSM Volei Alba Blaj. Returul Cupei CEV este programat peste o săptămână, marți, 26 martie, în Busto Arsizio, localitatea cu peste 83.000 de locuitori, situată la 34 kilometri de Milano.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea