Rămâi conectat

Sport

Volei Alba Blaj, trei jucătoare la echipa națională a României: Nneka Onyejekwe, Ioana Baciu și Ramona Rus – ultima, în premieră

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trei jucătoare de la Volei Alba Blaj, vicecampioana României, Nneka Onyejekwe, Ioana Baciu și Ramona Rus au fost convocate la naționala României, care va disputa, pe 5 și 9 ianuarie 2019, ultimele două meciuri de calificare la turneul final al Campionatului European de Volei 2019, ce se va desfășura, în perioada 23 august – 8 septembrie 2019, în Turcia, Polonia, Ungaria și Cehia.
Pentru Ramona Rus (22 ani) este prima convocare la naționala de senioare, jucătoarea născută la Blaj fiind o prezență constantă la naționalele de juniori ale României. În schimb, Nneka Onyejekwe și Ioana Baciu sunt componente de bază ale echipei naționale, pentru care au avut un aport decisiv în actuala campanie, România fiind practic calificată la turneul final de anul viitor. Cele trei componente ale vicecampioanei Europei, Volei Alba Blaj, se vor alătura lotului național, în cantonamentul de la Alexandria, pe 21 decembrie, după meciul cu VK Prostějov, programat săptămâna viitoare la Sibiu.
În ultimele două meciuri ale campaniei de calificare la turneul final al Campionatului European, România va juca acasă, la Alexandria, cu Spania (5 ianuarie) și în deplasare cu Bosnia-Herțegovina (9 ianuarie). În clasamentul grupei, România este lider, cu 10 puncte. Echipa noastră este urmată de Spania (9 puncte), Bosnia-Herțegovina (5 puncte) și Letonia (0 puncte). Primele două clasate se califică la turneul final de anul viitor.
La turneul final al Campionatului European de Volei, ce se va desfășura în perioada 23 august – 8 septembrie 2019, vor participa, în premieră, 24 de echipe naționale, 12 formații fiind deja calificate. Alături de reprezentativele țărilor organizatoare (Turcia, Polonia, Ungaria și Cehia), sunt calificate direct naționalele care au ocupat primele opt locuri la turneul final din 2017: Serbia (deținătoarea trofeului), Olanda, Azerbaidjan, Italia, Rusia, Belarus, Germania și Bulgaria.

Nicu GOGA, Radio Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 3, etapa a 4-a, play-out, eșecuri externe pentru Metalurgistul Cugir, 0-4 cu ACS Tg. Mureș și Industria Galda, 0-2 cu Viitorul Cluj!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În play-out-ul Seriei 9 din Liga 3, Metalurgistul Cugir și Industria Galda de Jos au pierdut, fără a înscrie, în deplasările de la Târgu Mureș și respectiv Cluj-Napoca. *ACS Tg. Mureș – Metalurgistul Cugir  4-0 (0-0) Soarta jocului s-a decis în actul secund, când mureșenii au punctat prin An. Pop (56) și Greu (78, din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea