Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Volei Alba Blaj – Sistem9 Yesilyurt Istanbul, prima bătălie pentru Cupa Challenge, astăzi, la ora 18.00, la Tg. Mureș

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, de la ora 18.00, la Tg. Mureș, Volei Alba Blaj întâlnește formația Sistem9 Yesilyurt Istanbul, în manșa tur a Cupei Challenge, returul fiind programat peste o săptămână, miercuri, 24 martie, de la ora 14.00, în capitala Turciei (ambele dispute sunt transmise în direct pe Digi Sport 4).

După ce a pierdut două finale europene, în 2018 cu Vakifbnk Instanbul (Liga Campionilor, în Final Four-ul de la București) și 2019, cu Busto Arsizio (Cupa CEV), echipa din “Mica Romă” vrea să cucerească trofeul celei de-a treia competiție continentală ca importanță. Este un obiectiv asumat de campioana României, la a treia finală susținută în ultimii 4 ani, în condițiile în care în 2021 se celebrează un deceniu de la înființarea clubului devenit “mândria Albei”.

Nu va fi o dublă facilă împotriva reprezentantei unuia dintre cele mai puternice campionate din lume, oponentele având în românca Alexia Căruțașu principala “gură de tun” (a reușit 98 de puncte în această ediție, 74 în semifinalele cu concitadina TSY, în primul joc adunând 47!) Volei Alba Blaj are 16 victorii la rând, în trei competiții diferite, a cucerit Cupa României, iar în Cupa Challenge a câștigat cele 4 jocuri disputate, în care a pierdut un singur set, în returul de la Kaposvar, iar Yesilyurt a strâns 5 succese consecutive (ultimele jocuri susținute fiind la începutul lunii, un dublu 3-2 în semifinalele Cupei Challenge).

*Darko Zakoc: “Finala este o adevărată provocare pentru noi”

Nu jucăm o finală de cupă europeană în fiecare zi, noi am reușit să fim în trei finale în ultimii patru ani, în toate competițiile. Înseamnă ceva pentru acest club care a devenit cunoscut și respectat în Europa. Această finală este o nouă provocare pentru noi și chiar dacă este ultima competiție valorică europeană, fiecare succes în Europa înseamnă mult, în special pentru echipele care vin din țări care nu se află în prim planul voleiului internațional. În finală întâlnim un adversar potrivit, care și la meciurile din semifinale a arătat calitate, dorință și insistență și care a obținut o calificare meritată. Este doar prima bătălie, indiferent de scorul de miercuri, nimic nu îți garantează rezultatul finalei. Sunt două manșe, dar eu sper și cred că vom merge în Turcia din postura echipei învingătoare în primul meci. Avem toate informațiile despre Sistem9 Yesilyurt Istanbul, este o echipă formată din jucătoare tinere, la care se adaugă voleibaliste cu experiență, joacă un volei frumos, am văzut asta în meciul cu THY Istanbul, unde au câștigat multe puncte care au durat peste un minut. În nici un moment nu au renunțat la luptă și asta este foarte important de știut, pentru că trebuie să fim pregătiți mental. Dorința mare de victorie, motivația, concentrarea și spiritul de sacrificiu sunt atributele pentru succes!”, a declarat antrenorul Darko Zakoc, de peste 6 ani pe banca tehnică a Blajului, de numele său legându-se toate performanțele Blajului.

Este a doua finală europeană pe care o disput cu Volei Alba Blaj. Sper că de data aceasta se va termina bine și vom câștiga Cupa Challenge. Șiu că jucăm împotriva unei echipe bune și sper să reușim un rezultat care să ne facă favorite pentru retur”, a spus căpitanul Ioana Baciu, aflată, cu 48 de puncte strânse în 3 meciuri, pe locul al 10-lea al topului celor mai bune marcatoare din Cupa Challenge, condus de Alexia Căruțașu.

“Suntem pregătite pentru acest meci și vom încerca să fim la nivel maxim, mai ales că jucăm acasă turul. Trebuie să fim concentrate pentru că întâlnim o echipă tânără, care va juca fără presiune. Pentru mine este prima finală de Cupă Challenge și voi încerca să dau tot ceea ce am mai bun pe teren!”, a spus coordonatorul Ana Antonijević, una dintre cele mai bune jucătoare care a activat vreodată în România. Voleibalista din Serbia este una dintre cele 4 echipiere ale Blajului ce a devenit campioană europeană cu naționala din țata natală (în 2011), în acest grup select mai intrând Maja Aleksić (2019, campioană mondială în 2018), Bojana Milenković (în 2017 și 2019, campioană mondială în 2018) și Silvija Popović (2011, 2019, campioană mondială în 2018) – din păcate libero-ul va lipsi, din motive medicale (s-a accidentat în Ungaria, se speră în recuperare până la disputa din Turcia).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea