Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Cupei României, după dublă victorie cu CS Mioveni

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj s-a calificat în semifinalele Cupei României, după o dublă victorie cu nou-promovata CS Mioveni, condusă de italianul Massimo Dagioni (ce l-a înlocuit pe Dan Gîrleanu, ce a stat un singur meci pe banca tehnică, la Bacău).

La primul meci din acest an în Sala “Timotei Cipariu”, partida retur din cadrul sferturilor de finală, gazdele s-au impus cu 3-1 (25-14, 23-25, 25-22, 25-15), la fel ca în tur, în Argeș, când a fost 3-0. Formația condusă de Stevan Ljubičić a repurtat al doilea succes din 2022, precedentul fiind la Lugoj, scor 3-2, în runda inaugurală a returului Diviziei A1. Volei Alba Blaj joacă vineri, tot acasă, în Divizia A1, cu o altă nou-promovată ACS Volei Cristina Pîrv Volei (meciul trebuia să se dispute la Cluj-Napoca), ultima repetiție înaintea disputei din Cupa CEV, la Tg. Mureș, cu Volero Le Cannet. În “careul de ași” s-au mai calificat Rapid, după 3-0 cu CS Medgida (în tur, 1-3), CSM Târgoviște, după 3-0 cu CSM Lugoj (3-1 în tur) și CSO Voluntari, la punctaveraj, 3-1 cu Dinamo (1-3, în tur), partidele din semifinale și finala fiind prevăzute în 19 și 20 martie.

După un prim set dominat autoritar, în al doilea parțial relaxarea și-a făcut apariția în tabăra gazdelor, ce au mizat tot meciul pe tânăra coordonatoare Iarina Axinte. Vizitatoarele au revenit de la minus “5” (10-15, 15-20), 19-21 și au ajuns la 24-22, beneficiind de două mingi de set, din care au fructificat-o pe a doua și au egalat situația pe tabelă. Modest au început blăjencele și setul secund în care au fost conduse cu 7-3 și 10-6, însă Blajul a reușit 8 puncte consecutive și a preluat inițiativa, distanțându-se la 15-11, fiind egalată iar, la “15”, dar apoi lucrurile au intrat în matca firească! 97 de minute a durat întâlnirea, cele mai multe puncte fiind reușite de Victoriia Russu – 20, respectiv Romana Kriskova – 17. Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 14 puncte, Nađa Ninković – 9, Olga Strantzalli – 11, Jovana Kocić – 3, Victoriia Russu – 20, Iarina Axinte, Andreea Ispas – libero; au mai intrat  Milica Ivković – libero, Jovana Cirković, Daiana Roman –  5, Andra Artin, Sorina Miclăuș – 5; Ștefania Cheluță, Noemi Moldovan (Slađana Mirković).

În mijlocul unui program încărcat, cu 6 jocuri în 19 zile, în trei competiții diferite, Volei Alba Blaj își propune să adauge în vitrină a patra Cupă a României, a doua consecutivă, după trofeele adjudecate în 2017 (3-0 cu Știința Bacău în finală), 2019 (3-1 în ultimul act cu CSM Târgoviște), ediții când a reușit eventul intern (cupă și campionat) și 2021 (3-0 cu Dinamo, la Cluj-Napoca). În 2018 echipa din „Mica Romă” a pierdut finala cu CSM București (1-3), pentru ca în 2015 și 2016 să se oprească în semifinale.

FOTO: Nicu GOGA, Radio Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea