Rămâi conectat

Sport

Volei Alba Blaj – Dinamo 3-0, în derby-ul Diviziei A1! Campioana, victorie clară și revanșă!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a învins Dinamo București, scor 3-0 (25-21, 25-23, 25-20), în derby-ul rundei în Divizia A1, un meci cu miză enormă.

A fost și o revanșă luată de formația din „Mica Romă” după eșecul din meciul direct din noiembrie, în fața unei asistențe cifrate la 900 de spectatori.

Campioana s-a impus de justețe, după 88 de minute și o prestație solidă, una dintre cele mai bune evoluții din actualul sezon. Nu a fost o victorie facilă, întrucât oponentele au rezistat, au pus probleme, au revenit (în primul set s-au apropiat la 22-21, în al doilea, la 24-23), au ținut aproape. Cu excepția startului jocului, când Dinamo a avut avantaje minime, Volei Alba Blaj a condus în permanență, chiar la diferențe considerabile, 18-12 în primul set, 19-14 în cel de-al 3-lea.

A fost un și duel lângă fileu între Bogumila Biarda și Jelena Vulin, voleibalistele cu cele mai multe puncte realizate în actuala stagiune. Vulin a strâns 20 de puncte, iar Biarda – 17, fiecare cele mai multe pentru propria echipă. Gruparea din Alba a fost prima la ași (3-0) și blocaje reușite (11-7)

După acest duel incendiar urmează o deplasare la Constanța (sâmbătă, ora 18.30), în Divizia A1, iar apoi în 24-25 februarie, Final Four-ul Cupei României, cu semifinalele Volei Alba Blaj – CSM Târgoviște și Rapid – Dinamo, la Mioveni

Volei Alba Blaj se menține pe a doua poziție, cu 41 de puncte (13 victorii și 5 înfrângeri), la un punct în spatele liderului Rapid București. CSM Lugoj este pe locul 3, cu 40 de puncte, CSM Târgoviște – pe poziția a 4-a, cu 38 de puncte, iar Dinamo – pe locul 5, cu 34 de puncte.

Volei Alba Blaj: Isidora Kockarević – 11 puncte, Jovana Kocić – 10, Bogumila Biarda – 17, Nneka Onyejekwe – 4, Lora Kitipova – unu, Drussyla Costa – 14, Paula Partnoi (l); au mai intrat Britt Rampelberg (l), Iarina Axinte, Iman Isanović; Katarina Jović, Raisa Ioan, Daria Ocenic. Antrenor Stevan Ljubičic.

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice, în cadrul Galei Sportului, eveniment organizat la Sala „Transilvania” și organizat de CJ Sibiu! Miruna Măda, sportiva originară din Alba, a fost desemnată, de curând, cel mai bun sportiv din județul Sibiu în anul 2023, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea