Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Volei Alba Blaj, asalt la trofeu în Final Four-ul Cupei României | În semifinală, duel cu eterna rivală CSM Târgoviște

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru Volei Alba Blaj urmează Final Four-ul Cupei României, la Mioveni, miza fiind cucerirea celui de-al doilea trofeu național ca importanță. Conform programului stabilit de FRV, în semifinale se vor întâlni Volei Alba Blaj  și CSM Trgoviște (sâmbătă, ora 16.00), respectiv Rapid București – Dinamo București (sâmbătă, ora 19.00).

Învingătoarele din cele două dispute se vor duela, duminică, 25 februarie, în finala prevăzută la ora 18.00, toate cele 3 întâlniri fiind televizate pe TVR 3.

Echipa din „Mica Romă” și-a trecut în cont în actuala ediție un trofeu, adjudecându-și Supercupa României în septembrie anului trecut în cadrul evenimentului prin care s-a inaugurat „Alba Blaj” Arena (3-1 cu CSM Lugoj). În semifinala care deschide Final Four-ul Cupei României oponentă va fi rivala CSM Târgoviște, pregătită de Branko Gajic, în fapt tradiționala adversară din ultimii ani în lupta pentru campionat (stagiunea anterioară, 3-0, la general, în finală, pentru Volei Alba Blaj). În sezonul în curs, în Divizia A1, fiecare formație s-a impus pe terenul adversarei, cu același scor 3-2, dâmbovițencele, în octombrie (prima înfrângere stagională pentru campioane), pentru ca gruparea din Alba să-și ia revanșa în 27 ianuarie lângă Turnul Chindiei (în etapa a 15-a).

Volei Alba Blaj s-a calificat pentru a 9-a oară consecutiv în semifinalele Cupei României după dubla cu CSO Voluntari (3-2 și 3-0), în sferturile de finală. Tot la Mioveni, în martie 2022, Volei Alba Blaj a câștigat pentru a 4-a oară Cupa României, după ce a învins în ultimul act campioana CSM Târgoviște (scor 3-1), însă în aceeași locație, în octombrie 2022, formația din Alba a pierdut cu CSM Lugoj în semifinalele Supercupei României (1-3).

În 2017, la Piatra Neamț, Volei Alba Blaj a câștigat în premieră Cupa României (3-0 cu Știința Bacău). Peste 2 ani, la Alexandria, un nou trofeu, al doilea, după 3-1 în finală cu CSM Târgoviște. Istoria s-a repetat în 2021, la Cluj-Napoca, cu al 3-lea trofeu, în finală fiind 3-0 cu Dinamo. Sezonul 2021/2022 a fost unul perfect, cu toate cele 3 trofee interne, campionatul (în fața fostei campioane CSM Târgoviște), Cupa și Supercupa României (ambele după finale cu… CSM Târgoviște, scor 3-1). În istoria Cupei României, Volei Alba Blaj a cucerit trofeul de patru ori, ultima dată în 2022, în timp ce CSM Târgoviște s-a impus o singură dată, în 2016. Echipele s-au întâlnit în două finale ale Cupei României, în 2019 și 2022, iar de fiecare dată Blajul a ieșit victorioasă cu scorul de 3-1. A mai fost o finală pierdută, în 2018, la Bacău, cu 1-3, cu CSM București, în acel sezon Blajul reușind imensa performanță a calificării în finala Champions League, la București. În sezonul trecut, în mai 2023, Volei Alba Blaj a ratat disputarea celei de-a 6-a finale consecutive, pierzând cu CSM Lugoj (în semifinale, scor 2-3) și implicit un nou event național (al 4-lea din istoria clubului).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea