Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Vineri, la Galda de Jos, Supercupa AJF Alba, Mureşul Vinţu de Jos – Viitorul Sântimbru

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Muresul Vintu - Viitorul Santimbru 76Vineri, de la ora 18.00, pe Stadionul din Galda de Jos, se dispută a 5-a ediţie a Supercupei AJF Alba, între Mureşul Vinţu de Jos (promovată în Liga a 3-a) şi Viitorul Sântimbru (câştigătoarea Cupei României, faza judeţeană), iar la finele jocului, dacă scorul va fi egal, se va trece direct la executarea loviturilor de la 11 metri, fără a se mai juca prelungiri.

De fiecare dată în precedentele întâlniri organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Alba s-au impus echipele de categorie superioară, respectiv grupările ce au realizat în prealabil promovarea în eşalonul terţ. Dar iată rezultatele înregistrate: *2012, Europa Alba Iulia – Arena Alba Iulia 5-1 (4-1); *2013, Metalurgistul Cugir – Performanţa Ighiu 4-0 (0-0); *2014: Industria Galda de Jos – Inter Ciugud 3-1 (0-1, 1-1, după prelungiri); *2015: Performanţa Ighiu – Mureşul Vinţu de Jos 1-0 (0-0).

*Fraţii Ianc, la a treia prezenţă

Pentru cei doi tehnicieni, Ştefan Fogoroşi şi Dan Comşa, un asemenea joc reprezintă o premieră, dar în cele două efective se regăsesc fotbalişti care au mai evoluat în confruntări de acest gen. Astfel, în 2012, Apetri, Bratima, A. Samoilă şi S. Culda (acum la Mureşul) au câştigat trofeul, în ediţia inaugurală, pe când îmbrăcau tricoul Europei Alba Iulia. În următoarea ediţie, fraţii Andrei şi Daniel Ianc au fost adversari, învingător fiind mezinul, cu echipa de sub Drăgana. În 2014 a fost rândul lui Cr. Ivaşcu, Chirilă şi Al. Dreghiciu (acum la Viitorul Sântimbru) să câştige trofeul cu Industria Galda de Jos, în finala cu Inter Ciugud, singura decisă după prelungiri.

Anul trecut, prezenţa a fost mai numeroasă, în efectivul Performanţei Ighiu regăsindu-se Buda (acum la Mureşul Vinţu) şi R. Morar (ajuns la Viitorul Sântimbru). Vinţenii, aflaţi la a doua Supercupă consecutivă, oferă jucători precum A. Ianc (accidentat), D. Ianc, Javla, A. Samoilă, Gavrilă, Ad. Roman sau Albu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea