Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Vine campioana ICIM Arad în „Cetate” *După CSM Târgovişte, luni – un nou examen de forţă pentru CSU Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gazdă succesivă pentru două campioane, CSM Târgovişte (2012) şi ICIM Arad (2013), aşa s-ar traduce parcursul CSU Alba Iulia în această perioadă. Deţinătoarea titlului va poposi luni, 21 octombrie, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” pentru jocul transmis în direct de DigiSport de la ora 18.00. „Va fi mult mai greu decât cu Târgovişte. ICIM Arad este o grupare ce doreşte să-şi păstreze titlul şi şi-a adus întăriri pe măsura obiectivului. Pe de altă parte, dacă învingem avem şanse mari, să nu pierdem niciun joc în faţa fanilor în sezonul regulat şi să luăm o opţiune importantă pentru o poziţionare cât mai bună”, a spus Bogdan Duma, preşedintele Consiliului de Administraţie al CSU Alba Iulia, grupare ce numără în efectiv 5 baschetbaliste ce au evoluat în trecut pentru gruparea din Vest, cucerind numeroase titluri naţionale: Alexandra Uiuiu, Ildiko Nagy, Larisa Toma, Tiffany Brown şi Annemarie Părău.

*Este primul duel din cele 6!!!

În 2013, „galben-albastrele” şi-au adjudecat două trofee: campioană a Ligii Europei Centrale şi campioană a României, deşi erau creditate cu şanse reduse în faţa dâmboviţencelor. „Cât despre viitoarele meciuri, Alba Iulia şi Târgovişte sunt două echipe frumoase. Sunt meciuri pentru care te pregăteşti un sezon întreg. Ne vom juca şansa. Vor fi dueluri frumoase”, a spus antrenorul portughez Jose Araujo, ce o are sub comandă pe Luminiţa Manta (fostă echipieră a CSU).

Alba şi Aradul se vor bate, baschetbalistic vorbind, de cel puţin 6 ori în următoarele luni, pentru supremaţie, pe trei fronturi: campionat (luni, la Alba Iulia, respectiv returul din 29 ianuarie 2014), sferturile Cupei României (8 şi 12 ianuarie) şi Liga Europei Centrale (27 noiembrie la Alba Iulia, 29 ianuarie 2014 la Arad). „Personal consider că ne aşteaptă un meci mult mai dificil decât cel câştigat cu CSM Târgovişte, un prim joc direct cu ICIM, în care fiecare va încerca să ia pulsul adversarului. Va fi o partidă importantă în economia campionatului, în compania unui adversar ce poate fi numit tradiţional în contextul viitorului. Noi trebuie să ridicăm nivelul prestaţiei pentru a putea învinge campioana, echipă schimbată considerabil comparativ cu stagiunea precedentă”, a precizat antrenorul Miroslav Popov, care la primul meci acasă pe banca CSU Alba Iulia, în februarie a avut parte de o dispută pierdută, 59-71, cu… ICIM Arad.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj 2-3 (1-0), în ultima rundă a turului în play-out | „Roș-albaștrii”, eșec după ce au condus cu 2-0!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eșec neverosimil pentru Metalurgistul Cugir, 2-3 (1-0) pe propriul teren cu Viitorul Cluj, asta după ce gazdele au condus cu 2-0 și au primit 3 goluri în actul secund în mai puțin de 10 minute În minutul 15, căpitanul gazdelor, Tudor Șaucă a deschis scorul (șut din voleu), iar Vitinha (60, reluare cu capul la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea