Rămâi conectat

Sport

Viitor pentru sportul sub panou: echipa LPS Alba Iulia – locul al treilea la Festivalul de minibaschet național

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia s-a clasat pe locul al treilea în cadrul Festivalului de minibaschet feminin de la Costinești, o performanță de remarcat pentru sperațele sportului sub panou din Cetatea Marii Uniri.

Competiția juvenilă a avut la start 36 de formații, 9 în grupa de elită și 27 la începători, podiumul fiind ocupat de ABC Leii București, CSȘ Craiova și LPS Alba Iulia, ce a avut șase victorii și două înfrângeri. “Am mai participat și anii anteriori la această competiție atractivă. Acum am reușit cel mai bun rezultat, este o realizare pentru noi acest loc trei la nivel național, la minibaschet”, a declarat antrenorul Nicușor Marcu, care este și directorul instituției de învățământ.

La turneul de pe malul Mării, LPS Alba Iulia a înregistrat următoarele rezultate: 52-11 cu BBB Raptors București, 41-19 cu Dan Dacian București, 37-13 cu NBS Cluj, 33-9 cu Galactica Smart Baskteball Cluj, 16-42 cu CSȘ Craiova, 20-27 cu ABC Leii București, 34-9 cu Șomii Albi București și 37-12 cu ACS Galactica-1 Cluj-Napoca.

Lotul formației din Cetatea Marii Uniri, ce a participat și la Festivalul de minibaschet, dar va evolua și la naționalele Under 12, a fost format din următoarele tinere jucătoare (născute în anii 2007 și 2008): Sarah Indrei Scrobotă/ cpt, Sandra Mateica, Iris Axinte, Ana Maria Kiss, Beatrice Burnete, Emma Hărțăgan, Isabela Nichimiș, Elena Ștefan, Karina Ghibu, Anisia Săbăduș, Georgiana Popa, Laura Huter și Claudia Bocăniciu. În această săptămână, tot la baza BTT Costinești, se dispută faza finală a Campionatului Național de baschet Under 12. LPS Alba Iulia este repartizată în Grupa D, alături de CSȘ Sf. Gheorghe, pe care a învins-o în primul meci, scor 42-14, și ABC Leii București.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea