VIDEO/ Vicepremierul Vasile Dîncu: ”Centenarul Marii Uniri va cuprinde un program de manifestări alcătuit împreună cu Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit vicepremierului Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Alba Iulia va fi un reper important în proiectul de Lege a Centenarului Marii Uniri. Acesta va da posibilitatea administrației locale să se implice în alcătuirea programului de manifestări. Nu în ultimul rând, datorită faptului că legea va cuprinde și un program de investiții, municipalitatea va putea finaliza reabilitarea unor obiective istorice din Cetate.

Vasile Dincu si Dacian Ciolos”Legea va crea anumitor localități cadrul legal de dezvoltare a unor investiții, cum ar fi construirea sau reabilitarea unor monumente. Pe de altă parte se vor stabili tipurile de manifestări. (…) Un juriu național va selecta proiectele care sunt recunoscute oficial. Va exista o libertate destul de mare pentru autorități, instituțiile de cultură și ONG-uri să propună evenimente, însă va fi și o parte intituționalizată care va conține atât manifestările de la nivel local, cât și manifestările de la nivel central, pentru a da coerență unui asemenea moment”, a explicat Dîncu:

USR - Alegeri parlamentare 2020

Vicepremierul a mai precizat că legea va avea și o componentă ce vizează proiectarea României în viitor: ”Nu vrem să fie doar o sărbătoare comemorativă legată de o memoria a celor 100 de ani. Vrem să vedem, la 100 de ani, cum gândim România în viitor și aici există mai multe programe ale Guvernului, legate inclusiv de infrastructură, construcția sau reconstrucția unor instituții”.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Vlad Tepes 21 martie 2016 at 15:25

STOPATI POLUAREA CANCERIGENA DIN MUNICIPIUL NENOROCIT DE KANCERE, SEBES-JUDETUL ALBA !!!

Comentariile sunt oprite