Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO/ Vicepremierul Vasile Dîncu: ”Centenarul Marii Uniri va cuprinde un program de manifestări alcătuit împreună cu Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit vicepremierului Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Alba Iulia va fi un reper important în proiectul de Lege a Centenarului Marii Uniri. Acesta va da posibilitatea administrației locale să se implice în alcătuirea programului de manifestări. Nu în ultimul rând, datorită faptului că legea va cuprinde și un program de investiții, municipalitatea va putea finaliza reabilitarea unor obiective istorice din Cetate.

Vasile Dincu si Dacian Ciolos”Legea va crea anumitor localități cadrul legal de dezvoltare a unor investiții, cum ar fi construirea sau reabilitarea unor monumente. Pe de altă parte se vor stabili tipurile de manifestări. (…) Un juriu național va selecta proiectele care sunt recunoscute oficial. Va exista o libertate destul de mare pentru autorități, instituțiile de cultură și ONG-uri să propună evenimente, însă va fi și o parte intituționalizată care va conține atât manifestările de la nivel local, cât și manifestările de la nivel central, pentru a da coerență unui asemenea moment”, a explicat Dîncu:

Vicepremierul a mai precizat că legea va avea și o componentă ce vizează proiectarea României în viitor: ”Nu vrem să fie doar o sărbătoare comemorativă legată de o memoria a celor 100 de ani. Vrem să vedem, la 100 de ani, cum gândim România în viitor și aici există mai multe programe ale Guvernului, legate inclusiv de infrastructură, construcția sau reconstrucția unor instituții”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Era cunoscută ca doamna […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea