VIDEO: Una din concluziile anchetei privind moartea lui Raul Onea: „Trebuia trimis la Cluj”

•Până acum, singura măsură luată în urma anchetei a fost suspendarea temporară a gărzilor pentru medicul pediatru care s-a ocupat de caz.

Spitalul Judeţean Alba a făcut publice concluziile paţiale rezultate în urma anchetei efectuate de Comisia de analiză a deceselor, în cazul Raul Onea, copilului de 12 ani care a decedat la începutul acestei luni. Concluziile finale vor fi trase după primirea unui răspuns de la Institutul Inimii din Cluj, unde copilul era monitorizat. Până acum, a fost luată decizia de a suspenda gărzile efectuate de medicul pediatru care s-a ocupat de caz.

Elit ELIT

În urma interogării cadrelor medicale care s-au ocupat de acest caz a rezultat faptul că simptomele cu care s-a prezentat copilul la Unitatea de Primiri Urgenţe nu au fost specifice disecţiei de aortă, acestea apărând doar spre seară, când de fapt s-a şi produs decesul. Potrivit actelor medicale prezentate de către părinţii copilului, la momentul internării, Raul fusese diagnosticat în luna ianuarie a acestui an cu anevrism aortic grav (dilatarea excesivă a aortei), lucru ce impunea o intervenţie chirurgicală, care potrivit medicilor din Spitalul Judeţean nu se efectuează în ţara noastră în cazul copiilor, ci doar la adulţi.

Şeful secţiei de cardiologie din Spitalul Judeţean Alba, dr. Mircea Rău, a ţinut să infirme ipoteza potrivit căreia copilului i s-a refuzat efectuarea unei consultaţii cardiologice. Acesta susţine că nu a existat nicio solicitare făcută de medicul pediatru, pe toată durata spitalizării copilului. Mai mult decât atât, medicii de la cardiologie au aflat de decesul copilului abia luni, 15 aprilie, când cazul a fost semnalat în presă. Acesta mai spune că odată ce s-a produs ruptura aortei, şansele de supravieţuire erau minime, dar consideră că băiatul trebuia trimis de urgenţă la Cluj pentru că spitalul din Alba Iulia nu are un medic specializat în cardiologie pediatrică.

Managerul spitalului Judeţean Alba a consideră şi ea că s-a greşit în modul în care a fost gestionat acest caz la spitalul albaiulian. „Din punctul meu de vedere, ca manager al acestui spital, consider că s-a acţionat aproape incorect, în momentul în care medicul de gardă din pediatrie s-a văzut depăşit de situaţie şi nu a apelat la şeful secţiei. Eu personal asta o văd ca cea mai bună soluţie: trimiterea la Cluj a copilului în cel mai scurt timp. Era tot ce puteam face, din punctul nostru de vedere”, a spus Nicoleta Coşarcă.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

16 Comentarii

Ovidiu 22 aprilie 2013 at 13:35

Sa va fie rusine.!!!! De ce nu recunoasteti ca nu va uitati la un om fie el si copil daca nu vi se pune ceva in buzunar…??

medic in spitalul judetean 22 aprilie 2013 at 15:49

ce-i aia rusine?

Status Quo 22 aprilie 2013 at 22:02

Mestere,
rusine-i aia pe care-o simti (sau mai bine zis ar trebui s-o simti) cand cineva iti pune fo 2-300 in buzunar ca sa te uiti la el in mod serios pentru ca anterior nu te prea uitai.

In orice caz nu-ti fa probleme un mort in plus sau in minus intra in riscul meseriei tale si Colegiul Medicilor e un fekl de cover-up organization.

Magarule!

Marius 22 aprilie 2013 at 22:54

Pai ce rusine sa fie la un medic??? Sa dau un exemplu: dr. V. cere 800 lei pe o operatie banala facuta in spitalul judetean pe care ar trebui sa o faca gratis doar e platit din banii nostri. Pana ne facem partasi la nerusinarea medicilor si le indesam de fiecare data bani in buzunar pentru orice, de ce ne asteptam sa se faca dreptate din partea colegiului medicilor acolo unde se afla cei care fug dupa functii si nu fug dupa aplicarea legii? A ajuns meseria de medic sa fie asociata cu meseria infractorilor in loc sa fie o meserie respectata. Colegiul medicilor scoate un medic vinovat doar atunci cand e dovedit din alte parti si nu mai are ce sa faca, ca sa nu fie „Gigi contra”. Parafrazez pe fostul senator Pruteanu: „un mare scuipat pe fata lor”.

medic in spitalul judetean 23 aprilie 2013 at 8:32

tocmai de-aia platesc cotizatie la colegiul ala: ca sa ma scoata cand o dau in bara. pai? si ce-i aia 800 lei? ai habar cate cheltuieli am eu? schi in austria, plaja in malibu… si toate astea de cel putin 2 ori pe an: o data cu nevasta, alta data cu amanta. ca anul trecut era cat pe ce sa le cumulez din cauza crizei. ca sa nu mai vorbesc de tigara si wiskey-ul zilnice si… cate si mai cate.

Status Quo 23 aprilie 2013 at 9:58

Bai jmekere,
daca vrei sa te dai cineva da-te dar nu te da doctor ca nu esti. Poate-ti trebuie un doctor, dar asta-i cu totul altceva…

Aristotel 23 aprilie 2013 at 10:45

Te-ai prins: bine-nteles ca nu e medic. Iar de doctor… toti avem nevoie.
Adina, nu stiu ce stiti voi asistentele, dar pe siteul spitalului scrie ca sectia cardiologie are medic primar sef pe Rau Mircea.

adina 23 aprilie 2013 at 10:22

Eu una stiu ca dr. Rau este pensionat, de unde pina unde „seful sectiei de cardiologie”?
In conditiile acestea care ie valoarea declaratiilor dinsului?
O asistenta din spital.

avraam 23 aprilie 2013 at 11:46

O boala se poate prezenta sub zeci de forme si boli sunt zeci de mii.Nu exista consultatie ,,blitz”, simtomele sunt foarte inselatoare.
,, Incompetentii” medici romani sunt cea mai cautata marfa la export in aceste vremuri de criza.

ion 23 aprilie 2013 at 15:48

La export merg competentii. Incompetentii raman sa ne „trateze” pe noi.

iubitor al naturii 23 aprilie 2013 at 16:06

gresit ! cei buni au ramas! cei cu mediile mici, care nu si-au gasit post decat departe de casa, si-au zis ca mai bine fac o naveta de Franta decat sa faca foamea la Cocarlati!

elector 23 aprilie 2013 at 16:11

cu malformatie de aorta se poate murii oricand! si repede. La Cluj ar fi fost statie terminus.

avraam 23 aprilie 2013 at 16:36

Romania plateste bine magistratii,,militarii, politistii, parlamentarii, in general politrucii care duc tara la rapa SI PLATESTE RAU MEDICII SI PROFESORII.Vom fi un popor de sclavi bolnavi si prosti!!!!

elector 24 aprilie 2013 at 16:59

asta e „viziunea ” si planul de guvernare! insa nu e cel declarat…fireste ca nu!

maria 24 aprilie 2013 at 10:40

trezeste/te dl/le dumitrel si fa curat in spital uita cum se apara prieteni rautataea ii uneste

of! 24 aprilie 2013 at 17:01

maria …dumitrel e femeie de seviciu in spital?
rautatea e in tine, adanc in tine!

Comentariile sunt oprite