Rămâi conectat

Sănătatea și natură

VIDEO: Una din concluziile anchetei privind moartea lui Raul Onea: „Trebuia trimis la Cluj”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

•Până acum, singura măsură luată în urma anchetei a fost suspendarea temporară a gărzilor pentru medicul pediatru care s-a ocupat de caz.

Spitalul Judeţean Alba a făcut publice concluziile paţiale rezultate în urma anchetei efectuate de Comisia de analiză a deceselor, în cazul Raul Onea, copilului de 12 ani care a decedat la începutul acestei luni. Concluziile finale vor fi trase după primirea unui răspuns de la Institutul Inimii din Cluj, unde copilul era monitorizat. Până acum, a fost luată decizia de a suspenda gărzile efectuate de medicul pediatru care s-a ocupat de caz.

În urma interogării cadrelor medicale care s-au ocupat de acest caz a rezultat faptul că simptomele cu care s-a prezentat copilul la Unitatea de Primiri Urgenţe nu au fost specifice disecţiei de aortă, acestea apărând doar spre seară, când de fapt s-a şi produs decesul. Potrivit actelor medicale prezentate de către părinţii copilului, la momentul internării, Raul fusese diagnosticat în luna ianuarie a acestui an cu anevrism aortic grav (dilatarea excesivă a aortei), lucru ce impunea o intervenţie chirurgicală, care potrivit medicilor din Spitalul Judeţean nu se efectuează în ţara noastră în cazul copiilor, ci doar la adulţi.

YouTube video

Şeful secţiei de cardiologie din Spitalul Judeţean Alba, dr. Mircea Rău, a ţinut să infirme ipoteza potrivit căreia copilului i s-a refuzat efectuarea unei consultaţii cardiologice. Acesta susţine că nu a existat nicio solicitare făcută de medicul pediatru, pe toată durata spitalizării copilului. Mai mult decât atât, medicii de la cardiologie au aflat de decesul copilului abia luni, 15 aprilie, când cazul a fost semnalat în presă. Acesta mai spune că odată ce s-a produs ruptura aortei, şansele de supravieţuire erau minime, dar consideră că băiatul trebuia trimis de urgenţă la Cluj pentru că spitalul din Alba Iulia nu are un medic specializat în cardiologie pediatrică.

YouTube video

Managerul spitalului Judeţean Alba a consideră şi ea că s-a greşit în modul în care a fost gestionat acest caz la spitalul albaiulian. „Din punctul meu de vedere, ca manager al acestui spital, consider că s-a acţionat aproape incorect, în momentul în care medicul de gardă din pediatrie s-a văzut depăşit de situaţie şi nu a apelat la şeful secţiei. Eu personal asta o văd ca cea mai bună soluţie: trimiterea la Cluj a copilului în cel mai scurt timp. Era tot ce puteam face, din punctul nostru de vedere”, a spus Nicoleta Coşarcă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea