VIDEO| Surpriză pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la viitorul nod rutier Alba Iulia Nord: S-a așternut primul strat de balast stabilizat

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, se pare ca italienii de la Pizzarotti au crescut puțin mobilizarea. După ce au reluat lucrările la zidul de gabioane de la Oarda, s-a început să se aștearnă balast stabilizat pe un sens până la Limba (podul Mureș) , iar pe celălalt să se toarne asfalt, totul culminând cu defilarea de duminică a „monștrilor de metal”, când a fost ridicat, translatat și fixat pe poziție tablierul metalic de 280 t la Alba Iulia Nord.

Astăzi pe breteaua de urcare-coborâre de la viitorul nod rutier Alba Iulia Nord, prin sensul giratoriu existent deja, s-a început să se aștearnă balast stabilizat.

ELIT

Lucrările sunt efectuate de unul dintre prestatorii care au mai făcut astfel de operațiuni pe lotul 1, este vorba de firma Florea Grup.

Așternerea balastului stabilizat este o premieră pentru viitorul nod rutier Alba Iulia Nord și cu toate că italienii de la Pizzarotti, antreprenorul general al lotului, au crescut puțin mobilizarea, este puțin probabil să putem circula în totalitate pe acest segment de autostradă în acest an, în ciuda promisiunilor ministrului Bode.

Cel mai probabil, el ar putea fi deschis doar parțial. Cele două mari probleme ale lotului 1 fiind lucrările de la nodul rutier Sebeș, care nu sunt suficient de avansate și un stâlp de înaltă tensiune de la viitorul nod rutier Alba Iulia Nord, mai precis ar fi vorba de 8 parcele de teren de sub liniile de înaltă tensiune pe unde ar urma să fie relocat traseul acestora.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419