Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Surpriză pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la viitorul nod rutier Alba Iulia Nord: S-a așternut primul strat de balast stabilizat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, se pare ca italienii de la Pizzarotti au crescut puțin mobilizarea. După ce au reluat lucrările la zidul de gabioane de la Oarda, s-a început să se aștearnă balast stabilizat pe un sens până la Limba (podul Mureș) , iar pe celălalt să se toarne asfalt, totul culminând cu defilarea de duminică a „monștrilor de metal”, când a fost ridicat, translatat și fixat pe poziție tablierul metalic de 280 t la Alba Iulia Nord.

Astăzi pe breteaua de urcare-coborâre de la viitorul nod rutier Alba Iulia Nord, prin sensul giratoriu existent deja, s-a început să se aștearnă balast stabilizat.

Lucrările sunt efectuate de unul dintre prestatorii care au mai făcut astfel de operațiuni pe lotul 1, este vorba de firma Florea Grup.

YouTube video

Așternerea balastului stabilizat este o premieră pentru viitorul nod rutier Alba Iulia Nord și cu toate că italienii de la Pizzarotti, antreprenorul general al lotului, au crescut puțin mobilizarea, este puțin probabil să putem circula în totalitate pe acest segment de autostradă în acest an, în ciuda promisiunilor ministrului Bode.

Cel mai probabil, el ar putea fi deschis doar parțial. Cele două mari probleme ale lotului 1 fiind lucrările de la nodul rutier Sebeș, care nu sunt suficient de avansate și un stâlp de înaltă tensiune de la viitorul nod rutier Alba Iulia Nord, mai precis ar fi vorba de 8 parcele de teren de sub liniile de înaltă tensiune pe unde ar urma să fie relocat traseul acestora.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Sunetele tulnicelor din Apuseni au răsunat la Bruxelles, în Place de la Bourse: Două surori din Alba duc mai departe tradiția populară moștenită de la bunica lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sunetele tulnicelor din Apuseni au răsunat la Bruxelles, în Place de la Bourse: Două surori din Alba duc mai departe tradiția populară moștenită de la bunica lor Două tulnicărese din Apuseni, Crinela Narița și Geanina Onețiu, au oferit sâmbătă, 20 aprilie, un moment artistic special, în cadrul unui eveniment din seria inițiativelor europarlamentarului Victor Negrescu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea