Ziarul Unirea

VIDEO ȘTIREA TA: „Tragedie” la „ștrandul” ad-hoc din Parcul Unirii. Un îmblănit înecat în singura „piscină publică” din Alba Iulia

Răpus de căldura toridă a verii, un îmblănit, a se înțelege șobolan, care căuta probabil doar un loc să se răcorească, și-a găsit sfârșitul în singura „piscină publică” din Alba Iulia. Animalul a murit înecat în fântâna arteziană din Parcul Unirii.

Simpla alăturare dintre șobolani – „parcuri, spații verzi, locuri intens frecventate de oameni” stârnește groază, dar și furie în rândul locuitorilor.

ELIT

Dincolo de dezgustul inerent pe care îl provoacă vederea acestor animale, este important de știut că șobolanii pot transmite foarte multe boli, iar mușcătura acestui animal poate fi letală.

Cea mai întâlnită boală infecțioasă provocată de șobolani este leptospiroza, care se transmite prin contactul cu urina animalului infectat sau prin contaminarea pământului sau a apei cu leptospire. Leptospiroza poate duce la septicemie și chiar deces, în cazul în care bolnavul nu se prezintă imediat la medic.

Alte boli infecțioase grave transmise de aceste animale care mișună printre locuitorii municipiului sunt listerioza, febra mușcăturii de șobolan sau rabia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419